Superzoom

Pentax fargerike RZ18 kjenner igjen både folk og dyr, og zoomer fra 25 til 450mm i tillegg.
forfatter

Kameraet stiller i kompaktklassen, men har 18 x zoom med største blender på f3.5-4.9
, 720p HD-video og dobbelt bildestabilisering. Sistnevnte bruker både bevegelse av bildebrikken med 16 megapiksler, og noe Pentax kaller Pixel Track SR – også på video – for å redusere faren for uskarpe bilder ved lange lukkertider.

Pentax har også lagt inn en slags digital vidvinkel, som strekker bildevinkelen enda mer, til 19mm brennvidde.

Med ansiktsgjenkjenning fokuserer kameraet på mennesker, slik at de blir skarpe og bakgrunnen mindre skarp. Det kan også læres til å gjenkjenne husdyr, slik at kameraet alltid fokuserer på pus, og ikke på musen…

Kameraets lysfølsomhet strekker seg til 1600 ISO, men hvis man reduserer oppløsningen  fem megapiklser, kan man oppnå 6400 ISO. Forøvrig tar kameraet bilder i serie på 2,5 bps, eller 9 bps opp til 40 eksponeringer, om man velger redusert oppløsning.

Optio RZ18 er i butikkene i november, til 1.700 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også