007 kommer snart

Hvis James Bond har fotografering som hobby, er han selvskreven 007-fotograf. Eller Leica-fotograf, som det også heter.

Skrevet av / 26.08.15 - 11:04
007 kommer snart

Egentlig er det helt tilfeldig at kommende Leica S heter typ 007 internt. Bond har ingen ting med det å gjøre, 007 er bare en naturlig følge av at forgjengeren het typ 006.

Det store Leica-kameraet er det første systemkameraet fra den kanten som skyter 4K-video (DLux som er basert på Panasonic Lumix LX100 gjør det også), slik at proffene kan levere UHD-video. I tillegg til store høyoppløste 37,5 megapiksler bildefiler, fra kameraets 35 x 45 mm mellomformat (CMOS) bildebrikke.

Leica+S_Typ+007_front

Leica S kombinerer bildebrikken med en Maestro II bildeprosessor som gir fotografen serieopptak på opptil 3,5 bilder/s og 4K videoopptak i Super 35-format- eller full-HD video, og HDMI-utgang med ukomprimert videostrøm.

Kameraet har selvsagt Live View-modus og den nyutviklede lukkeren i kameraet har økt levetiden til minst 150.000 eksponeringer.

Leica+S_Typ+007_backLeica har oppgradert autofokussystemet med høyere hastighet, større fokuspresisjon og prediktiv autofokus. Hvor kameraet registrerer bevegelse forutser avstanden til det før eksponering.

Som alle moderne kameraer, har det Wifi og GPS som registerer nøyaktig kartplassering på hvert bilde, og det kan styres med en Leica S-app til iPhone og iPad.

Skjermen med 921K piksler, viser sRGB fargerom, og har et ripebestandig  Gorilla Glass fra Corning. Kameraet er også robust bygget og værforseglet.

Leica+S_Typ+007_top

Kameraet har også S-systemets lukker som gir fotografer valget mellom fokusplanlukkeren opp til 1/4000s. eller elektronisk styrt sentrallukker i CS-objektiver som tillater blitssynkronisering opp til 1/1000s.

Det finnes 10 S-objektiver,  seks av dem har  sentrallukker og et av dem er et tilt/shift-objektiv.

Det er også mulig å bruke objektivadapter som gir fotografen tilgang til Hasselblad H- og V-objektiver eller Contax 645-objektiver, alle kan brukes med autofokus, sentral lukkerkontroll og automatisk blenderkontroll.

Leica S typ 007 er i salg fra september til 190.000 kr, inkl. mva.

emo_Leica-S_Typ007_1

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top