Search
Generic filters

007 kommer snart

Hvis James Bond har fotografering som hobby, er han selvskreven 007-fotograf. Eller Leica-fotograf, som det også heter.

Egentlig er det helt tilfeldig at kommende Leica S heter typ 007 internt. Bond har ingen ting med det å gjøre, 007 er bare en naturlig følge av at forgjengeren het typ 006.

Det store Leica-kameraet er det første systemkameraet fra den kanten som skyter 4K-video (DLux som er basert på Panasonic Lumix LX100 gjør det også), slik at proffene kan levere UHD-video. I tillegg til store høyoppløste 37,5 megapiksler bildefiler, fra kameraets 35 x 45 mm mellomformat (CMOS) bildebrikke.

Leica+S_Typ+007_front

Leica S kombinerer bildebrikken med en Maestro II bildeprosessor som gir fotografen serieopptak på opptil 3,5 bilder/s og 4K videoopptak i Super 35-format- eller full-HD video, og HDMI-utgang med ukomprimert videostrøm.

Kameraet har selvsagt Live View-modus og den nyutviklede lukkeren i kameraet har økt levetiden til minst 150.000 eksponeringer.

Leica+S_Typ+007_backLeica har oppgradert autofokussystemet med høyere hastighet, større fokuspresisjon og prediktiv autofokus. Hvor kameraet registrerer bevegelse forutser avstanden til det før eksponering.

Som alle moderne kameraer, har det Wifi og GPS som registerer nøyaktig kartplassering på hvert bilde, og det kan styres med en Leica S-app til iPhone og iPad.

Skjermen med 921K piksler, viser sRGB fargerom, og har et ripebestandig  Gorilla Glass fra Corning. Kameraet er også robust bygget og værforseglet.

Leica+S_Typ+007_top

Kameraet har også S-systemets lukker som gir fotografer valget mellom fokusplanlukkeren opp til 1/4000s. eller elektronisk styrt sentrallukker i CS-objektiver som tillater blitssynkronisering opp til 1/1000s.

Det finnes 10 S-objektiver,  seks av dem har  sentrallukker og et av dem er et tilt/shift-objektiv.

Det er også mulig å bruke objektivadapter som gir fotografen tilgang til Hasselblad H- og V-objektiver eller Contax 645-objektiver, alle kan brukes med autofokus, sentral lukkerkontroll og automatisk blenderkontroll.

Leica S typ 007 er i salg fra september til 190.000 kr, inkl. mva.

emo_Leica-S_Typ007_1

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.