TV-serie/strømming

Amazon har hyret inn legenden Woody Allen for å regissere en TV-serie. Usikkert om hva og med hvem.
forfatter

En av verdens mest anerkjente, og så visst mest produktive, regissører, snart 80 år gamle Woody Allen melder nå som så mange andre filmregissører en overgang til TV-mediet.

Den lille nevrotiske mannen, med sine mange filmer om små, usikre, pessimistiske og nevrotiske menn har aldri tidligere regissert for TV-mediet. Allen har så langt i karrieren regissert hele 49 (!) filmer, og leverer stort sett en ny film i året. Han er mest kjent for mesterverkene «Annie Hall» (1977), «Manhatten» (1979) og «Hannah and Her Sisters» (1986), men har også opplevd en revitalisering etter sin europeiske periode det siste tiåret med glimrende filmer som «Match Point» (2005), «Vicky Christina Barcelona» (2008) og «Midnight in Paris» (2011).

Nettgiganten Amazon skal produsere TV-serien, som enn så lenge har fått arbeidstittelen «Untitled Woody Allen Project». Allen skal i tillegg til regi også stå for manuset av samtlige av de halvtimes lange episodene.

Woody Allen, Amazon_3

Får vi igjen se Woody Allen og hans muse, Scarlett Johansson, i den kommende TV-serien. Vi kan jo alltids håpe…

Amazon Studios vant nylig sin første store Golden Globe-statuett for strømme-serien «Transparent». Den kommende Allen-serien vil distribueres blant annet via Amazons egen strømmetjeneste i USA, UK og Tyskland; og Amazon viser med dette at de for alvor vil utfordre Netflix og andre aktører på det voksende og lukrative strømmemarkedet.

Allens kommentar til nyheten var i hans sedvanlig ironiske tone: «I don’t know how I got into this. I have no ideas and I’m not sure where to begin. My guess is that Roy Price will regret this».

Premieredatoen på serien er forløbig ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.