Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Warner anmelder seg selv for pirateri

Warner Brothers har tydeligvis en nulltoleransepolitikk når det er snakk om deres opphavsrett.

Skrevet av / 05.09.16 - 17:54
Warner anmelder seg selv for pirateri

I filmselskapet Warner Brothers er man veldig oppmerksomme på å unngå at copyrighten krenkes. Derfor har de hyret et selskap, Vobile, til å steppe inn når de mener at en nettside inneholder ulovlige linker til filmer fra Warner. Vobile utsender hver måneder flere hundre tusen meldinger om å lukke nettsider eller fjerne linker fra Googles database.

Nå har turen kommet til Warner Brothers selv! Vobile har på Warners vegne bedt Google om å fjerne Warners egen nettside fra søkeresultatet, da den inneholder materiale, som eies av – Warner! Også linker på streamingtjenestene Amazon og Sky, samt filmdatabasen IMDB har man bedt om å få fjernet.

I listen over «piratsider» sto flere offisielle nettsider for film som The Dark Knight og The Matrix.

I piratkretende trekkes det bredt på smilebåndet for skaperen, Ernesto van der Sar fra bloggen TorrentFreak som foreslår at Warner Bros at de burde opprette en hvitliste, slik at nettsider som har legalt materiale, ikke ved en feil ryker med, når nettet gjennomsøkes etter piratlinker man kan anmelde.

Vobile har i følge Google meldt 13 millioner ganger om fjerning av linker. Etter å ha undersøkt saken valgte Google denne gangen å la linkene til Amazon, IMDB og Sky Cinema forbli i databasen.

Kilde: BBC

Artikkelfoto: Warner Brothers (The Dark Knight)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top