TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

VHS-kassett med «Tilbake til Fremtiden» solgt for rekordsum

Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.

forfatter
Publisert 19.06.22 - 10:41

Har du tatt vare på de gamle VHS-kassettene dine? De kan være verdt en formue! En forseglet utgave av «Tilbake til fremtiden» (Back to the Future) fra 1986 ble nylig solgt for 75.000 US dollar – rundt 750.000 kroner – på en auksjon i USA. Dermed satte den salgsrekord for VHS-kassetter, ifølge CNN.

Kjøperen var en ukjent samler fra New York. Selgeren var derimot bedre kjent: ingen ringere enn skuespilleren Tom Wilson, alias den bøllete Biff Tannen fra «Tilbake til Fremtiden» filmene! Han presenterer selv budobjektet i videoen under.

Solgte VHS-samlingen på auksjon

Wilson la først ut filmen på eBay, sammen med flere andre VHS-filmer, men overlot senere salgsjobben til auksjonshuset Heritage Auctions, etter overveldende respons. Wilsons samling inneholdt også forseglede, signerte VHS-kopier av de to oppfølgerne, som gikk for henholdsvis 160.000 og 140.000 kroner, pluss den samlede trilogien fra 1990, som gikk for 100.000 kroner.

Les også Fortsatt sjarmerende Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».

Godt bevarte VHS-filmer har blitt mer og mer populære blant samlere de siste årene. – Vi hadde ingen anelse om hva som kom til å skje. Det er utrolig å oppleve en slik suksess, sier Joe Maddalena i Heritage Auctions til CNN.

Under kan du se video fra auksjonen.

 

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

En kommentar om “VHS-kassett med «Tilbake til Fremtiden» solgt for rekordsum”

  1. Synes det er bra jeg har VHS kassetter av masse forskjellige 😊

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Følg Lyd & Bilde