TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

VHS-kassett med «Tilbake til Fremtiden» solgt for rekordsum

Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.

forfatter
Publisert 19.06.22 - 10:41

Har du tatt vare på de gamle VHS-kassettene dine? De kan være verdt en formue! En forseglet utgave av «Tilbake til fremtiden» (Back to the Future) fra 1986 ble nylig solgt for 75.000 US dollar – rundt 750.000 kroner – på en auksjon i USA. Dermed satte den salgsrekord for VHS-kassetter, ifølge CNN.

Kjøperen var en ukjent samler fra New York. Selgeren var derimot bedre kjent: ingen ringere enn skuespilleren Tom Wilson, alias den bøllete Biff Tannen fra «Tilbake til Fremtiden» filmene! Han presenterer selv budobjektet i videoen under.

Solgte VHS-samlingen på auksjon

Wilson la først ut filmen på eBay, sammen med flere andre VHS-filmer, men overlot senere salgsjobben til auksjonshuset Heritage Auctions, etter overveldende respons. Wilsons samling inneholdt også forseglede, signerte VHS-kopier av de to oppfølgerne, som gikk for henholdsvis 160.000 og 140.000 kroner, pluss den samlede trilogien fra 1990, som gikk for 100.000 kroner.

Les også Fortsatt sjarmerende Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».

Godt bevarte VHS-filmer har blitt mer og mer populære blant samlere de siste årene. – Vi hadde ingen anelse om hva som kom til å skje. Det er utrolig å oppleve en slik suksess, sier Joe Maddalena i Heritage Auctions til CNN.

Under kan du se video fra auksjonen.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Synes det er bra jeg har VHS kassetter av masse forskjellige 😊

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Svensk storfilm! Tom Wlaschiba (fra Game of Thrones) blir å se i den nye Hallström-filmen på Viaplay.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend