TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ventetiden er (snart) over!

I morgen, på selveste Valentines Day, slippes andres sesong av den originale Netflix-serien "House of Cards" med Kevin Spacey i hovedrollen som den overambisiøse innpiskeren i representantens hus; en mann som er villig til å gå over lik for å nå sine mål.

forfatter
Publisert 13.02.14 - 11:42

Serien er basert på den britiske miniserien ved samme navn, men elegant tilpasset Washington og dagens betente politiske miljø, der Republikanerne og Demokratene gjør sitt beste for å stikke kjepper i hjulene på hverandre i stedet for å samarbeide for nasjonenes beste. Det er i denne hengemyra den virkelige president Obama gjør sitt beste for å få gjennomslag for sin ambisiøse politikk – men ofte ender opp med å stange hodet i veggen. Om med politikere som Frank Underwood (Spacey) kan vi godt forstå hvorfor! Rundt dette skitne politiske spillet har serieskaperne skrevet et usedvanlig intelligent og spennende manuskript.

House of Cards, sesong 2, II

Francis Underwood (Kevin Spacey) og hans intelligente «trofé-kone» Claire (Robin Wright).

 

Sesong 2 fortsetter der første sesong avsluttet, og de samme hovedpersonene er med. Robin Penn spiller den, tilsynelatende, hengivne konen til Underwood. Et ekteskap som så åpanbart er tuftet på fornuft, dere begge parter primært ser på hva de personlig kan tjene på at ekteskapet fortsetter.

Hous of Cards, sesong 2

Francis Underwood (Kevin Spacey) skyr ingen midler for å nå sine mål!

 

PS! Det er allerede bekreftet at det blir en tredje sesong, noe du kan lese om her!

 

House of Cards, sesong 2, Kate Mara

Den vakre, og særdeles oppvakte, reporteren Zoe Barnes spilles av Kate Mara.

 

Den unge, og svært fremadstormende, reporteren Zoe Barnes (Kate Mara) ble i første sesong kynisk brukt av Underwood, på samme måte som hun brukte ham i det skitne spillet om makt og posisjoner. Et særdeles delikat forhold som ble mesterlig portrettert av to usedvanlig dyktige skuespillere.

Første sesongen sanket intet mindre enn ni Emmy-nominasjoner, hvorav en gikk til Robin Wright. Merkelig nok ble Spacey «snytt» for prisen.

Blant annet Jodie Foster og James Foley er hyret inn som regissører av andre sesong, et regiteam som i første sesong ble toppet av selveste David Fincher.

 

Francis Underwood

Francis Underwood er innpiskeren for det demokratiske partiet i kongressen, men ringreven har adskillig større politiske ambisjoner. Etter å ha hjulpet Walker inn i det ovale kontor, har han mer eller mindre blitt lovet stillingen som utenriksminister – men løfter har like kort holdbarhet som en liter melk i Washington. Etter det bitre nederlaget setter Underwood alle skyts inn på å nå maktens tinde, koste hva det koste vill.

Han allierer seg med den unge journalisten Barnes, og, i det han fungerer som hennes private «Deep throat» (i dobbel betydning), spinner han virkeligheten slik han vil fremstille den, og sørger for å lekke akkurat det han vil skal komme ut – og dermed sette dagsorden. Underwoods andre allierte er hans ambisiøse kone (Robin Wright), tospannet har et fornuftsekteskap der de begge bruker partneren for å nå sine hårete mål.

Dette mente Lyd & Bilde om første sesong av serien:

Netflix har produsert en fantastisk potent og fascinerende TV-serie, men superbt skuespill fra Spacey, Wright og Mara. Basert på den britiske originalen fra 1990, har de tilpasset den dagens betente politiske klima i Washington, der partiene gjør alt de kan for å sabotere for konkurrenten. Underwood er en kynisk jævel av en fyr, men like fullt en vi heier på. Dialogen spruter av liv og bitter ironi, og det fungerer meget godt av Spacey henvender seg direkte til os seere. Dessverre har de falt for fristelsen til å fyre av på alle sylindre mot slutten, slik at plottet mister litt av sin troverdighet. Like fullt, fem soleklare stjerner, vi lengter allerede etter fortsettelsen!

 

Les anmeldelsen av sesong 1 her!

 

Så nå er det bare å avlyse den romantiske valentinmiddagen du har booket på byens fineste restaurant med din kjære, sende ungene til besteforeldrene, laste opp kjøleskapet med Aass Classic og legge inn en løpende bestilling av pizza levert på døren, slukke lyset og stenge OL ute. Med andre ord: Gjør deg klar for «House of Cards»-maraton denne helgen!

 

Netflix, logo

Bakgrunnen til at seriene i det hele tatt ble produserte, er en svært fascinerende historie som belyser sider ved dagens nyskapende TV-industri og, ikke minst, hvor mye selskaper som Netflix vet om sine kunder. Les mer om det her.

 

 

Følg med: Lyd & Bilde kommer med en fyldig anmeldelse av sesong 2 tidlig i neste uke!

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde