TV-serie/strømming

I morgen, på selveste Valentines Day, slippes andres sesong av den originale Netflix-serien "House of Cards" med Kevin Spacey i hovedrollen som den overambisiøse innpiskeren i representantens hus; en mann som er villig til å gå over lik for å nå sine mål.
Annonse
Annonse
forfatter

Serien er basert på den britiske miniserien ved samme navn, men elegant tilpasset Washington og dagens betente politiske miljø, der Republikanerne og Demokratene gjør sitt beste for å stikke kjepper i hjulene på hverandre i stedet for å samarbeide for nasjonenes beste. Det er i denne hengemyra den virkelige president Obama gjør sitt beste for å få gjennomslag for sin ambisiøse politikk – men ofte ender opp med å stange hodet i veggen. Om med politikere som Frank Underwood (Spacey) kan vi godt forstå hvorfor! Rundt dette skitne politiske spillet har serieskaperne skrevet et usedvanlig intelligent og spennende manuskript.

House of Cards, sesong 2, II

Francis Underwood (Kevin Spacey) og hans intelligente «trofé-kone» Claire (Robin Wright).

 

Sesong 2 fortsetter der første sesong avsluttet, og de samme hovedpersonene er med. Robin Penn spiller den, tilsynelatende, hengivne konen til Underwood. Et ekteskap som så åpanbart er tuftet på fornuft, dere begge parter primært ser på hva de personlig kan tjene på at ekteskapet fortsetter.

Annonse

Hous of Cards, sesong 2

Francis Underwood (Kevin Spacey) skyr ingen midler for å nå sine mål!

 

PS! Det er allerede bekreftet at det blir en tredje sesong, noe du kan lese om her!

 

Annonse

House of Cards, sesong 2, Kate Mara

Den vakre, og særdeles oppvakte, reporteren Zoe Barnes spilles av Kate Mara.

 

Den unge, og svært fremadstormende, reporteren Zoe Barnes (Kate Mara) ble i første sesong kynisk brukt av Underwood, på samme måte som hun brukte ham i det skitne spillet om makt og posisjoner. Et særdeles delikat forhold som ble mesterlig portrettert av to usedvanlig dyktige skuespillere.

Første sesongen sanket intet mindre enn ni Emmy-nominasjoner, hvorav en gikk til Robin Wright. Merkelig nok ble Spacey «snytt» for prisen.

Annonse

Blant annet Jodie Foster og James Foley er hyret inn som regissører av andre sesong, et regiteam som i første sesong ble toppet av selveste David Fincher.

 

Francis Underwood

Francis Underwood er innpiskeren for det demokratiske partiet i kongressen, men ringreven har adskillig større politiske ambisjoner. Etter å ha hjulpet Walker inn i det ovale kontor, har han mer eller mindre blitt lovet stillingen som utenriksminister – men løfter har like kort holdbarhet som en liter melk i Washington. Etter det bitre nederlaget setter Underwood alle skyts inn på å nå maktens tinde, koste hva det koste vill.

Han allierer seg med den unge journalisten Barnes, og, i det han fungerer som hennes private «Deep throat» (i dobbel betydning), spinner han virkeligheten slik han vil fremstille den, og sørger for å lekke akkurat det han vil skal komme ut – og dermed sette dagsorden. Underwoods andre allierte er hans ambisiøse kone (Robin Wright), tospannet har et fornuftsekteskap der de begge bruker partneren for å nå sine hårete mål.

Annonse

Dette mente Lyd & Bilde om første sesong av serien:

Netflix har produsert en fantastisk potent og fascinerende TV-serie, men superbt skuespill fra Spacey, Wright og Mara. Basert på den britiske originalen fra 1990, har de tilpasset den dagens betente politiske klima i Washington, der partiene gjør alt de kan for å sabotere for konkurrenten. Underwood er en kynisk jævel av en fyr, men like fullt en vi heier på. Dialogen spruter av liv og bitter ironi, og det fungerer meget godt av Spacey henvender seg direkte til os seere. Dessverre har de falt for fristelsen til å fyre av på alle sylindre mot slutten, slik at plottet mister litt av sin troverdighet. Like fullt, fem soleklare stjerner, vi lengter allerede etter fortsettelsen!

 

Les anmeldelsen av sesong 1 her!

 

Annonse

Så nå er det bare å avlyse den romantiske valentinmiddagen du har booket på byens fineste restaurant med din kjære, sende ungene til besteforeldrene, laste opp kjøleskapet med Aass Classic og legge inn en løpende bestilling av pizza levert på døren, slukke lyset og stenge OL ute. Med andre ord: Gjør deg klar for «House of Cards»-maraton denne helgen!

 

Netflix, logo

Bakgrunnen til at seriene i det hele tatt ble produserte, er en svært fascinerende historie som belyser sider ved dagens nyskapende TV-industri og, ikke minst, hvor mye selskaper som Netflix vet om sine kunder. Les mer om det her.

 

Annonse

 

Følg med: Lyd & Bilde kommer med en fyldig anmeldelse av sesong 2 tidlig i neste uke!

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde