TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Vær med i traileren til Reminescence

Deepfake-teknologi inviterer besøkende på hjemmesiden til å spille med i traileren til sci-fi-detektivdrama.

forfatter
Publisert 17.08.21 - 12:12

Ved hjelp av såkaldte deepfakes kan man plassere nye ansikter på personer i videoopptak. Takket være datakraft og kunstig intelligens kan man for eksempel legge ord i munnen på politikere, som de aldri ville ha sagt på ekte. Mulighetene for misbruk og manipulasjon er uendelige!

Filmselskapet Warner Bros har heldigvis funnet en mer uskadelig måte å bruke dommedagsteknologien. De bruker deepfakes som et reklamestunt for sin nye film, «Reminescence».

Reminescence er et science fiction-detektivdrama i film noir-stil med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister bruker hologrammer til å hjelpe sine klienter med å huske gamle minner.

Men det som gjør filmen særlig interessant er at Bannister kun er birollen i filmen. Hovedrollen er det du som har. I hvert fall i traileren som man kan finne på filmens hjemmeside. Her kan man laste opp et bilde – for å sekunder senere se sitt eget ansikt i en deepfake-animert utgave i traileren. Det er like fascinerende som det er creepy!

Man kan laste ned den 35 sekunder lange filmen i MP4-format – så man har et minne om sine korte filmkarriere.

(Artikkelfoto: Warner Bros.)

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde