TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Vær med i traileren til Reminescence

Deepfake-teknologi inviterer besøkende på hjemmesiden til å spille med i traileren til sci-fi-detektivdrama.

Ved hjelp av såkaldte deepfakes kan man plassere nye ansikter på personer i videoopptak. Takket være datakraft og kunstig intelligens kan man for eksempel legge ord i munnen på politikere, som de aldri ville ha sagt på ekte. Mulighetene for misbruk og manipulasjon er uendelige!

Filmselskapet Warner Bros har heldigvis funnet en mer uskadelig måte å bruke dommedagsteknologien. De bruker deepfakes som et reklamestunt for sin nye film, «Reminescence».

Reminescence er et science fiction-detektivdrama i film noir-stil med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister bruker hologrammer til å hjelpe sine klienter med å huske gamle minner.

Men det som gjør filmen særlig interessant er at Bannister kun er birollen i filmen. Hovedrollen er det du som har. I hvert fall i traileren som man kan finne på filmens hjemmeside. Her kan man laste opp et bilde – for å sekunder senere se sitt eget ansikt i en deepfake-animert utgave i traileren. Det er like fascinerende som det er creepy!

Man kan laste ned den 35 sekunder lange filmen i MP4-format – så man har et minne om sine korte filmkarriere.

(Artikkelfoto: Warner Bros.)

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Lyd & Bilde