Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trade

Den forferdelige menneskehandelen som skjer over hele verden, som vi også har sett spor av i Norge, er temaet for denne filmen der utgangspunktet er Mexico City.

Skrevet av / 20.09.08 - 14:00
Trade


På flyplassen møter vi en gruppe unge jenter fra Polen som tror de er på vei til en lys fremtid i USA, men i virkeligheten er blitt utsatt for en bande som vil selge dem dyrt til prostitusjon.

Omtrent samtidig blir en tretten år gammel jente på sykkeltur kidnappet og brakt inn i en bil. Hun skal selges som jomfru i New York. Denne jentas bror, en lurvete småkriminell, tar opp jakten på banden. Han får etter hvert følge av Kevin Kline, en amerikansk politimann som også har sin jente å lete etter, og selvfølgelig ender alt i menneskehandlernes hovedkvarter, der en virkelig heks styrer ondskapen: Hun auksjonerer bort jomfruer på nettet.

Det er bra at noen enda en gang retter lyset på trafficking, og skikkelig film om emnet vekker oss nødvendig opp. Men Trade har en litt småspekulativ form. Vi skal ta emnet på alvor, og selv om historien sikkert er realistisk nok, smøres alle lag for tykt på.

Skurkene er som tatt ut av en sjørøverfilm, og det virker ganske utrolig dumt å behandle jenter de skal selge dyrt så dårlig. Vi tror simpelthen ikke på historien, og heller ikke dens seriøsitet. At noen vil betale vel 150.000,- kroner for å få ligge med en tretten år gammel jomfru, har vi også vanskeligheter med å svelge. Det er synd, men vi sitter igjen med en litt ekkel følelse for filmen, det gode tema til tross. Tre stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 2. julI
Regi: Marco Kreutzpaintner
Med: Kevin Kline, Zack Ward, Linda Emond, Cesar Ramos, Tim Reid
Land: USA    År: 2007    Tid: 2:00 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top