Search
Generic filters

Trade

Den forferdelige menneskehandelen som skjer over hele verden, som vi også har sett spor av i Norge, er temaet for denne filmen der utgangspunktet er Mexico City.


På flyplassen møter vi en gruppe unge jenter fra Polen som tror de er på vei til en lys fremtid i USA, men i virkeligheten er blitt utsatt for en bande som vil selge dem dyrt til prostitusjon.

Omtrent samtidig blir en tretten år gammel jente på sykkeltur kidnappet og brakt inn i en bil. Hun skal selges som jomfru i New York. Denne jentas bror, en lurvete småkriminell, tar opp jakten på banden. Han får etter hvert følge av Kevin Kline, en amerikansk politimann som også har sin jente å lete etter, og selvfølgelig ender alt i menneskehandlernes hovedkvarter, der en virkelig heks styrer ondskapen: Hun auksjonerer bort jomfruer på nettet.

Det er bra at noen enda en gang retter lyset på trafficking, og skikkelig film om emnet vekker oss nødvendig opp. Men Trade har en litt småspekulativ form. Vi skal ta emnet på alvor, og selv om historien sikkert er realistisk nok, smøres alle lag for tykt på.

Skurkene er som tatt ut av en sjørøverfilm, og det virker ganske utrolig dumt å behandle jenter de skal selge dyrt så dårlig. Vi tror simpelthen ikke på historien, og heller ikke dens seriøsitet. At noen vil betale vel 150.000,- kroner for å få ligge med en tretten år gammel jomfru, har vi også vanskeligheter med å svelge. Det er synd, men vi sitter igjen med en litt ekkel følelse for filmen, det gode tema til tross. Tre stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 2. julI
Regi: Marco Kreutzpaintner
Med: Kevin Kline, Zack Ward, Linda Emond, Cesar Ramos, Tim Reid
Land: USA    År: 2007    Tid: 2:00 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker