TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Things We Lost in the Fire

Filmhistorien er full av fortellinger om europeiske regissører som reiser til Hollywood for å prøve lykken. Men som regel går det galt. Nå har danske Susanne Bier etter flere filmer vi har likt og satt stor pris på forsøkt seg i filmens Babylon.

forfatter
Publisert 13.09.08 - 15:00


Vi møter Halle Berry i det hun blir enke etter at mannen hennes skytes ned i uforståelig blind vold. Tilbake sitter hun alene med to små barn. Det er da ektemannens beste venn fra barndommen, Benicio Del Toro, kommer inn i bildet. Han lever på den totalt andre siden av samfunnet, som husløs heroinmisbruker stjeler han sølvtøy for å overleve.

Sammen skal de to komme til å finne kontakten med livet. Men slik som det pleier å gå i amerikansk film, ender historien ikke, og det er vi glade for. Overraskelsene ellers er likevel ikke mange. Det er altså et intimt drama som foruten det ene skuddet ikke inneholder noe action, Susanne Bier har filmet.

Etter noen frem og tilbakeblikk i begynnelsen fungerer filmen bra, og skuespillerne leverer omtrent hva man kan vente. Hva vi ellers savner er liv og miljø, kanskje først og fremst USA. Filmen bor i et slags ingenmannsland eller inne i en glassboble uten kontakt med verden for øvrig.

Det nytter ikke å flytte det man gjorde i Danmark rett over til Hollywood uten å ta inn over seg at man befinner seg i en helt annen kultur. Men Susanne Bier er som sagt ikke den første til å feile her, så vi håper hun får et nytt forsøk. Filmen får tre stjerner, lyd og bilde fire. Ekstramaterialet inneholder en nokså ordinær bakomfilm.

Pål Bang-Hansen

 
Release: 13. august
Regi: Susanne Bier
Med: Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny, Alison Lohman
Land: USA/UK    År: 2007    Tid: 1:58 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend