Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Things We Lost in the Fire

Filmhistorien er full av fortellinger om europeiske regissører som reiser til Hollywood for å prøve lykken. Men som regel går det galt. Nå har danske Susanne Bier etter flere filmer vi har likt og satt stor pris på forsøkt seg i filmens Babylon.

Skrevet av / 13.09.08 - 15:00
Things We Lost in the Fire


Vi møter Halle Berry i det hun blir enke etter at mannen hennes skytes ned i uforståelig blind vold. Tilbake sitter hun alene med to små barn. Det er da ektemannens beste venn fra barndommen, Benicio Del Toro, kommer inn i bildet. Han lever på den totalt andre siden av samfunnet, som husløs heroinmisbruker stjeler han sølvtøy for å overleve.

Sammen skal de to komme til å finne kontakten med livet. Men slik som det pleier å gå i amerikansk film, ender historien ikke, og det er vi glade for. Overraskelsene ellers er likevel ikke mange. Det er altså et intimt drama som foruten det ene skuddet ikke inneholder noe action, Susanne Bier har filmet.

Etter noen frem og tilbakeblikk i begynnelsen fungerer filmen bra, og skuespillerne leverer omtrent hva man kan vente. Hva vi ellers savner er liv og miljø, kanskje først og fremst USA. Filmen bor i et slags ingenmannsland eller inne i en glassboble uten kontakt med verden for øvrig.

Det nytter ikke å flytte det man gjorde i Danmark rett over til Hollywood uten å ta inn over seg at man befinner seg i en helt annen kultur. Men Susanne Bier er som sagt ikke den første til å feile her, så vi håper hun får et nytt forsøk. Filmen får tre stjerner, lyd og bilde fire. Ekstramaterialet inneholder en nokså ordinær bakomfilm.

Pål Bang-Hansen

 
Release: 13. august
Regi: Susanne Bier
Med: Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny, Alison Lohman
Land: USA/UK    År: 2007    Tid: 1:58 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top