Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

The White Lotus returnerer til HBO Max

Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.

Skrevet av / 28.09.22 - 09:31
The White Lotus returnerer til HBO Max

En skikkelig Dark Horse, og definitivt en av fjorårets bestes TV-serier tok for seg det tilsynelatende «kompliserte» livet til søkkrike, hvite amerikanere på en av Mauis flotteste luksusresort: The White Lotus.

Vi møtte forsmådde, bortskjemte, til dels virkelighetsfjerne amerikanere som fikk Hawaiiferien ødelagt av bagateller, druknet seg i selvmedlidenhet eller smålige familiekrangler.

Les også Stakkars rike, hvite privilegerte HBO-serien tar et fascinerende blikk på virkelighetsfjerne rikfolks forhold til medmennesker, og samfunnet generelt.

En umake gjeng jetsettere på vei til drømmeferien på den smaragdgrønne paradisøyen Maui. Det de hadde til felles var sin superrikdom – og generelle misnøye med livet, familien og seg selv.

Serieskaper Mike White hadde sett for seg, og planlagt, serien som en frittstående miniserie. Men, som det så fint heter: «Due to popular demand» ble serien fornyet, og allerede mandag den 31. oktober kan du strømme sesong 2 på HBO Max.

 

MEN, i og med at serien opprinnelig var skrevet som en miniserie, med både dødsfall blant hovedkarakterene og flere av skuespillerne opptatt med andre prosjekter, så får vi ikke et gjensyn med hele gjengen fra førstesesongen.

Tvert imot, den eneste av de ledende skuespillerne som returnerer er den nevrotiske, selvsentrerte, sterkt alkoholiserte (men akk så befriende fornøyelige) Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge).

Og denne runden befinner vi oss ikke lenger på Hawaii, men på The White Lotus resort på mafiaøyen Sicilia, helt nederst i støvelen i solvarme, sjarmerende Italia.

The White Lotus, sesong 2_2 The White Lotus, sesong 2_3 The White Lotus, sesong 2_5
<
>
The White Lotus, sesong 2 (Foto: HBO Max)

Sesong 1 av serien ble ikke bare en seersuksess, men også omfavnet av kritikerkorpset, og ble nylig premiert med hele 10 Emmy-priser (av 20 nominasjoner). The White Lotus ble dermed den største vinneren av årets Emmy.

Også sesong 2 er skrevet, regissert og skapt av Mike White.

I tillegg til Coolidge vil vi få se JF. Murray Abraham, Adam DiMarco, Beatrice Grannò, Meghann Fahy, Jon Gries, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco og Leo Woodall i ledende roller.

The White Lotus, sesong 2 (Foto: HBO Max)

Hele gjengen av resortgjestene har nok, i større elle mindre grad, og mer eller mindre bevisst, et tankesett om at de selv står i universets senter, og at alle andre er til for å varte dem opp. Intet ønske er for lite eller for stort, og absolutt ALT kan (og bør) klages på!

Her er det bare å benke seg foran TV-en, og gru-glede seg til nye episoder med nedrig oppførsel av de suksessrike mot de «mindreverdige» (også kjent som lavtlønnede i servicesektoren), fullstendig mangel på selvinnsikt, banaliteter og fyll og rør. Kan bli nok en klassiker!

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top