TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Orphanage

Hva meningen med å gi en spansk film engelsk tittel i Norge er skal vi la ligge; uansett har The Orphanage/Barnehjemmet blitt en herlig klassisk spøkelsesgrøsser med alle de rette ingrediensene.

forfatter
Publisert 19.10.08 - 13:19


Laura (Belén Rueda) vokste opp på et barnehjem et godt stykke utenfor allfarvei langs den spanske kysten. Som voksen vender hun, hennes mann og deres HIV-syke adoptivsønn tilbake for å gjenåpne det nedlagte hjemmet. Junior får straks en rekke imaginære lekekamerater – men er de virkelig kun et produkt av hans fantasi? Selv Laura begynner å tvile når sønnen plutselig blir sporløst borte!

Her ligger alt til rette for klassisk spøk og spenning: Enormt, uoversiktlig gammelt hus, øde plass, knirkende dører, stor, mørk kjeller, en kvinne som ikke blir trodd, gale mennesker og en forhistorie med lik i skapet. Manusforfatteren trekker veksler på grøsserklassikere som Rosemary’s Baby, The Others og Omen – med hell.

Bayona imponerer i måten han har tråklet historien sammen i sin debutfilm innenfor genren. Med et jevnt driv i historien og stødig regi bygger han stadig opp den klaustrofobiske, panikkartede spenningen. Hovedrolleinnehaver Rueda er meget god som den desperate men tøffe moren, og balanserer hårfint mellom skremt og tøff. Det eneste vi finner å trekke for er at det hele blir vel formelorientert, og dermed også noe forutsigbart. Men du verden som vi blir, herlig, skremt!

Bra bonusmateriell med bl.a. bakomfilm, utelatte scener og intervjuer. Bra billedkvalitet og herlig bra lydspor som plasserer ethvert knirk akkurat der det hører hjemme.

Tor Aavatsmark

 

Release: 27. august
Regi: Juan Antonio Bayona
Med: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Princep, Montserrat Carulla
Land: Spania      År: 2008     Tid: 1:45 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend