Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

The Incredible Hulk

Hulken har tatt den samme vrien som Batman gjorde for noen år siden, forskjellen er den at Hulken kun kom med én mindre vellykket film før de restartet konseptet.

Skrevet av / 27.10.08 - 16:26
The Incredible Hulk

Historien burde være kjent, det er vitenskapsmannen Bruce Banner (Edward Norton) som blir utsatt for et mislykket militært eksperiment, der målet er å skape et usårlig og overmenneskelig supermenneske. Bieffekten er at han blir bortimot tre meter høy, fryktelig sint og fryktelig grønn hver gang han blir irritert. Fast bestemt på å temme villmannen er generalen som spilles av William Hurt. Utfordringen, bortsett fra hans styrke, er at hans datter er Banners kjæreste!
De fleste førstefilmer sliter med å inkorporerer forhistorien og selve karakteren uten at det skal bli kjedelig og forutsigbart. Her er det løst på en glimrende måte ved at det meste er inkorporert i selve forteksten, samt enkelte tilbakeblikk underveis. Dermed er det full rulle fra første scene. The Incredible Hulk starter mer som en ”normal” thriller enn en superheltfilm. Her er det de menneskelige prøvelsene og selve jakten som er hovedfokus. I en slik setting er Edward Norton et funn. Han balanserer glimrende og meget troverdig mellom snill, ordinær og uskyldig vitenskapsmann og hans totalt motsatte karakter – Hulken. Her fungerer det meget bedre enn i Ang Lees film om den grønne kjempen. Jo visst er kjæresten Betty svært feminin og noe hjelpeløst fremstilt i tegneserien, men Liv Tyler blir for veik for vår grønne antihelt; hun er f.eks. så visst ingen Naomi Watts som håndterte King Kong. Tamt og sjarmørløst. William Hurt derimot, er meget god som den kyniske generalen. Filmen begynner først å halte når den går fra menneskelig drama til fullblods superhelt-klimaks. Dette blir for mye og etter hvert direkte uinteressant. Den siste halvtimen trekker helhetsinntrykket, til tross for imponerende effekter, ned, til totalt fire tynne stjerner.
Om ikke selve filmen er direkte utrolig, så er lyd- og billedkvaliteten det. Absolutt strålende klare farger og en detaljrikdom (som spesielt kommer frem i åpningssekvensen) uten like. Bonusmaterialet består bl.a. av en fascinerende bakomfilm, flere minidokumentarer som bl.a. tar oss med bak prosessen av cgi-effektene, BD-live m.m.

Tor Aavatsmark

 

Release: 15. oktober
Regi: Louis Leterrier
Med: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Tim Blake Nelson
Land: USA        År: 2008    Tid: 1:54 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top