Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

The Banshees of Inisherin slippes på Disney+

Den irske Oscar-favoritten får Disney+-premiere i mars.

Skrevet av / 04.03.23 - 10:31
The Banshees of Inisherin slippes på Disney+

En av de hotteste kandidatene innenfor årets Oscar-utdeling, den irske dramafilmen The Banshees of Inisherin får premiere på Disney+ i Norden, allerede den 13. mars.

The Banshees of Inisherin har mottatt hele ni (!) Oscar-nominasjoner, er regissert av Oscar-vinner Martin McDonagh, med karakterskuespillerne Colin Farrell (The Batman) og Brendan Gleeson (Harry Potter and The Goblet of Fire) i hovedrollene.

 

The Banshees of Inisherin foregår på en avsidesliggende øy på vestkysten av Irland, og følger de to bestevennene Pádraic Súilleabháin (Farrell) og Colm Doherty (Gleeson), som befinner seg ved et veiskille når Colm, ut av det blå, setter en stopper for det livslange vennskapet deres.

En lamslått Pádraic forsøker å reparerer forholdet, med hjelp fra søsteren Siobhán og den unge og urolige øyboeren Dominic – og nekter å ta nei for et svar.

Men Pádraics gjentatte innsats forsterker bare hans tidligere venns beslutning, og når Colm stiller et desperat ultimatum, eskalerer hendelsene raskt, med sjokkerende konsekvenser…

The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin_1 (5) The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin The Banshees of Inisherin_1 (1)
<
>
The Banshees of Inisherin (Foto: Walt Disney)

Gleeson og Farrell har tidligere spilt mot hverandre, i den fantastiske, sorte komedien In Bruges (2008).

PS! Årets Oscar-utdeling går av stabelen mandag den 13. mars. Kl. 00:30 starter livesendingen på Disney+ i Norden.

Les også Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gjør stor suksess hos Oscar-akademiet. Norge for nok en kortfilm.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top