Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

SVT Play strømmer nå i 4K og Dolby Vision

Men foreløpig bare på utvalgte programmer.

Skrevet av / 09.12.23 - 09:00
SVT Play strømmer nå i 4K og Dolby Vision

Den svenske statskanalens strømmetjeneste SVT Play er nå tilgjengelig i 4K og Dolby Vision. Det melder kanalen på sine nettsider. 

SVT Play er den svenske allmenkringkasteren SVTs offisielle strømmetjeneste. Her kan svenskene se alle TV-programmer som kanalen har rettigheter til, samt ekstramateriale, trailere og klipp fra programmer. Tjenesten ble lansert i 2006 og har til nå vært tilgjengelig i HD-oppløsning og SDR-kvalitet.

Taelgia er den første serien som vises i Dolby Vision på SVT Play. Foto: Petrus Sjövik/SVT

UHD og Dolby Vision: nå på SVT Play

Nå skal vi nok ikke regne med at hele SVT-arkivet blir tilgjengelig i sylskarp 4K og glitrende HDR (High Dynamic Range) med det første. Det ville krevd en seriøs remaster-jobb! Derimot kan vi nok forvente at flere kommende programmer og serier blir tilgjengelig i den økte videokvaliteten.

Det første offisielle programmet som vises i 4K/UHD (3840 x 2160 piksler) er Historien om Sverige. SVT selv nevner at 4K gir en god visuell opplevelse selv på virkelig store TV-skjermer.

Les også Vi tester TCLs største og billigste TV TCL har bygd seg opp et rykte som leverandør av prisgunstige storskjermer. 98P745 er deres rimeligste 98-tommer noensinne – men hvor god er den?

I tillegg kan man nå se første episode av den kritikerroste serien Taelgia i Dolby Vision format – med et bredere fargerom, flere detaljer og et rikere kontrastforhold.

For å kunne spille av programmer i UHD/4K og HDR kreves det naturligvis at TV-en din har støtte for dette. SVT Play er tilgjengelig over hele verden, men av rettighetsgrunner vises enkelte programmer som Taelgia bare i Sverige.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top