TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Stargate får 3 oppfølgere!

Roland Emmerichs romepos fra 1994 får nå en oppfølger-trilogi.

forfatter
Publisert 30.05.14 - 11:47

Kultfilmen med Kurt Russell og James Spader i hovedrollene ble en skikkelig «dark horse» i 1994, i det den fikk (til tross for sitt beskjedne budsjett) et overraskende stort publikum. Heftig inspirert av egyptisk mytologi, sauset sammen med moderne sci-fi og tøffe actionhelter (med slappe one-liners) traff den en nerve i det store kinopublikummet.

stargate, Kurt Russell

Historien tar til i Egypt i 1928 da man finner en enorm portal som kan transportere deg rundt i verdensrommet. Egyptologen James Spader får følge av macho-kommandanten Kurt Russell for å «skape fred» og kontakt med den nye verden. Ørkenstedet de ankommer til, med en gigantisk pyramide, ledes av en ung sadist-«farao». Her skal det ikke mye tankegang til for å skjønne hvordan det går – og ja, det er også en vakker kvinne (som må reddes av våre helter) involvert.

Med andre ord ingen banebrytende og fantastisk historie, og med svært stereotype karakterer, men åpenbart spennende nok til at filmen ledet til en rekke spin off bøker og TV-serie («Stargate SG1»).

stargate-1994-16-g

Ifølge Hollywood Reporter er både Roland Emmerich (regissør) og Dean Devlin (produsent) tilbake på banen med planer om en oppfølger-trilogi. Tyskeren Emmerich («Independence Day», «Godzilla», «10.000 BC») setter seg igjen i registolen; om han får med seg Russell og/eller Spader på de nye romevenetyrene er foreløpig ukjent. Det samme er forventet premieredatoer.

Vi gleder oss allerede til å høre flere replikker i samme stil som: «Give my regards to King Tut, asshole!»

 

stargate-15th-anniversary-edition-blu-ray

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend