Search
Generic filters

Stargate får 3 oppfølgere!

Roland Emmerichs romepos fra 1994 får nå en oppfølger-trilogi.

Kultfilmen med Kurt Russell og James Spader i hovedrollene ble en skikkelig «dark horse» i 1994, i det den fikk (til tross for sitt beskjedne budsjett) et overraskende stort publikum. Heftig inspirert av egyptisk mytologi, sauset sammen med moderne sci-fi og tøffe actionhelter (med slappe one-liners) traff den en nerve i det store kinopublikummet.

stargate, Kurt Russell

Historien tar til i Egypt i 1928 da man finner en enorm portal som kan transportere deg rundt i verdensrommet. Egyptologen James Spader får følge av macho-kommandanten Kurt Russell for å «skape fred» og kontakt med den nye verden. Ørkenstedet de ankommer til, med en gigantisk pyramide, ledes av en ung sadist-«farao». Her skal det ikke mye tankegang til for å skjønne hvordan det går – og ja, det er også en vakker kvinne (som må reddes av våre helter) involvert.

Med andre ord ingen banebrytende og fantastisk historie, og med svært stereotype karakterer, men åpenbart spennende nok til at filmen ledet til en rekke spin off bøker og TV-serie («Stargate SG1»).

stargate-1994-16-g

Ifølge Hollywood Reporter er både Roland Emmerich (regissør) og Dean Devlin (produsent) tilbake på banen med planer om en oppfølger-trilogi. Tyskeren Emmerich («Independence Day», «Godzilla», «10.000 BC») setter seg igjen i registolen; om han får med seg Russell og/eller Spader på de nye romevenetyrene er foreløpig ukjent. Det samme er forventet premieredatoer.

Vi gleder oss allerede til å høre flere replikker i samme stil som: «Give my regards to King Tut, asshole!»

 

stargate-15th-anniversary-edition-blu-ray

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.