Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Springsteen returnerer til Broadway!

Bruce Springsteen blir med på å "ta den normale hverdagen tilbake", og gjenåpner Broadway med nye show av "Springsteen on Broadway".

Skrevet av / 07.06.21 - 19:51
Springsteen returnerer til Broadway!

Med showet «Springsteen on Broadway» spilte Bruce Springsteen (71) på en av de minste scenene han hadde opptrådt på i løpet av de siste 45 årene.

Megarockestjernen som er mest kjent for sine legendarisk lange maratonkonserter, med et publikum på 30-80.000, valgte i 2017 å gå i stikk motsatt retning.

Les også Demokratiet bestod stresstesten! I dag innsettes USAs 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.

The Walter Kerr Theatre i New York har kun 960 sitteplasser, og Sjefen gjennomførte hele 236 (!) show i perioden 3. oktober 2017- 15. desember 2018. Billetter til showet var blant de mest etterspurte i Broadways historie, og gikk til skyhøye priser på svartebørsen. Det ble solgt billetter for over 900 millioner kroner, og Springsteen ble tildelt en Tony Award.

Les også Springsteen on Broadway: En følelsesmessig tour de force! Bruce Springsteen gjennomfører i disse dager sin mest unike konsertserie – på selveste Broadway. Lyd & Bilde var, andektig, tilstede i romjulen.

I går erklærte FHIs Preben Aavitsland nærmest koronapandemien for over i Norge (riktignok mottok han refs fra sin sjef og Regjeringen senere samme kveld); dog, et soleklart tegn på at verden sakte men sikkert er på vei tilbake til en form for normaltilstand er at Broadway gjenåpnes i sommer.

I fremste rekke står The Boss, som i juni-september kommer med nye show av “Springsteen on Broadway”

I perioden 26. juni til 4. september kan man igjen oppleve magien på Broadway; Springsteen returnerer med showet (denne gangen til the St. James Theatre). Totalt 30 show i en sal som har ca. dobbel setekapasitet av Walter Kerr.

(Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Bilde)

Fem kvelder i uken satte Springsteen seg ned foran et enslig piano, med sitt munnspill og en rekke gitarer mens han soloakustisk spilte seg igjennom utvalgte godbiter fra sin rikholdige katalog.

Innimellom sangene kom anekdoter fra Springsteens begivenhetsrike liv, som han skrev om i selvbiografien «Born to Run»  (2016).

Lyd & Bildes utsendte var tilstede i salen i New York den 30. desember 2017 og igjen den 1. desember 2018.

I pressemeldingen utdyper Bruce Springsteen:

I loved doing Springsteen on Broadway, and I’m thrilled to have been asked to reprise the show as part of the reopening of Broadway.

Billetter kan (fra den 10. juni) kjøpes her!

Inntektene fra det første showet vil doneres til veldedige organisasjoner i New Jersey og New York.

Bruce Springsteen, “Springsteen on Broadway” (Foto: Netflix)

Broadway-showet ble filmet (av Thom Zimny) i 2018, og utgitt på Netflix.

Inspirasjonen til de enestående showene kom etter en lukket avskjedskonsert for Barack Obama i Det hvite hus den 12. januar 2017. For USAs 44. president og hans nærmeste stab spilte Springsteen 15 sanger fra sin katalog, med tematikken misforholdet mellom den amerikanske drømmen og den amerikanske virkeligheten.

NB! KUN fullvaksinerte vil slippe inn i salen! Bevis på vaksinasjon må fremvises i døren.

The Walter Kerr Theatre, “Springsteen on Broadway”, 01.12.2018 (Foto: Tor Aavatsmark, Lyd & Bilde)

Legg forøvrig merke til at USA per dags dato ikke slipper inn noen reisende fra Schengen-området (noe som selvsagt kan endre seg til juli/august).

Få svar på dine spørsmål om/rundt de nye showene her!

Les også Wall of Sound! The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top