Nyhet

Sony lover overlegen video- og lydkvalitet med strømmetjenesten Bravia Core

For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Sony Bravia Core
forfatter

Sony lanserer strømmetjenesten Bravia Core, i samarbeid med Sony Pictures Entertainment. En av de virkelig store filmprodusentene har med andre ord fått seg sin egen strømmetjeneste, etter fire års fundering på hvordan man skal kunne gi brukeren hjemme den absolutt beste filmopplevelsen.

Sony Bravia Core bruker såkalt Pure Stream-teknologi, som er så tett opp mot tapsfri kvalitet man kommer for strømmet innhold. Med en videostrøm på inntil 80 Mbps lover Sony oss en videokvalitet som «gir så å si tapsfri UHD BD-kvalitet». 

Utvalg og tilgang

Til og begynne med kan brukerne bla seg gjennom et bibliotek med rundt 300 filmtitler. I pressemeldingen fremheves Venom, Petter Kanin, Ghostbusters, Blade Runner 2040 og Jumanji: The Next Level, la oss håpe det er litt heftigere titler tilgjengelig også.

Bravia Core skal også gi tilgang til den den største IMAX Enhanced filmkolleksjonen, «for en virkelig oppslukende seeropplevelse hjemme. Optimalisert for BRAVIA XR gir den også forbedret IMAX-bilde, og oppslukende lyd av DTS.» Over 50 IMAX-filmer er remastret «med så ekte bilde og lyd som mulig på Sony Bravia XR-enhetene»

Det er derimot ikke alle som får tilgang på tjenesten. Langt derifra. Du må nemlig eie en skvett ny Sony premium-TV fra 2021. Alle andre kan glemme det.

Videre blir det også litt komplisert. Eier du en A90J OLED-TV eller en Z9J LCD 8KTV får du 10 kreditter, og du kan da velge deg ti titler som du laster ned og eier. Øvrige Bravia XR-modeller gir fem kreditter. I tillegg kan du abonnere på Bravia Core for å strømme hva du vil når du vil. Her får du 24 måneders kostnadsfritt abonnement om du eier en av de dyre Z9J eller A90J, mens andre får 12 måneder. Deretter må du betale, men vi vet ikke hva prisen blir.

Bravia Core er en sær tjeneste

Det er ingen tvil om at Sony Bravia Core er en sær strømmetjeneste, myntet på en særdeles snever kundegruppe. Nemlig eiere av helt nye Sony-TV-er. Har du en 2019-TV, uansett pris- og kvalitetsnivå, er du ekskludert fra klubben. Bravia Core er dermed et passende navn, da det bare er Den harde kjernen som får tilgang.

Dette er med andre ord ikke en strømmetjeneste som skal gi Netflix & Co hard konkurranse. Snarere får vi se det som en måte Sony kan sørge for at deres egne TV-kunder kan få oppleve deres filmtitler på best mulig måte. Vi vil også tro at en stor grunn til at kunder med eldre TV-er ikke får tilgang er at Sony i år har byttet til Google TV-plattformen, mens eldre modeller bruker Android TV. Sony synes kanskje ikke det er verdt å utvikle en egen smart-TV-app for en plattform de er i ferd med å forlate.

Uansett hva grunnen er, vil det være en svært liten andel TV-brukere som får glede av denne tjenesten. I hvert fall til å begynne med.

Les hele pressemeldingen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.