Search
Generic filters

Sir Christopher Lee er død, 93 år

Den britiske skuespilleren, som var elsket for sine skurkeroller, og som også var verdens eldste heavy-sanger, er død.

Verden har blitt en stor og elsket skurk fattigere. Sir Christopher Lee, som gjennom 58 år og i flere enn 280 filmer satte ansigt og stemme en særlig lang rekke klassiske skurker, er død.

Christopher Lee har gjennom sin meget, meget lange karriere spilt et utall roller, stort sett på det ondes side, som hver for seg kunne ha vært livsroller for andre skuespillere: Saruman i «Ringenes Herre»-trilogien og de tre «Hobbitten»-filmene, Count Dooku i «Star Wars», Dracula, Frankesteins monster, Mumien, Fu Manchu og Bond-skurken Francisco Scaramanga i «Mannen med den gyldne pistol».

I rettferdighetens navn har Lee også arbeidet i det godes tjeneste, f.eks. som Sherlock Holmes i tre filmer, samt som Holmes eldre bror, Mycroft i en enkelt film. Og det til tross for at han først startet på filmkarrieren etter å ha avtjent sin verneplikt i Den andre verdenskrig!

Christopher-Lee-dracula
Dracula var den filmskurken som Christopher Lee spilte flest ganger, nemlig sju ganger. Pluss masser av andre vampyrroller. Han var «kun» Saruman i seks filmer.

Hvis det er én person som nekrolog-klisjeen «han var aktiv til det sisste», har passet på, er det Christopher Lee. Han feiret i fjor sin 92-års fødselsdag med å spille inn en heavy metal-utgave av Frank Sinatra-nummeret «My Way» sammen med det italienske bandet Rhapsody Of Fire. Og det var bare den seneste og siste sangen i en heavy metal-sangkarriere han begynte på som 88-åring!

Som med mange andre skuespillere har det fra tid til annen versert skrønehistorier om Christopher Lees død. Men denne gangen er det desverre sant. Sir Christopher døde søndag morgen på Chease and Westminster Hospital i London, hvor han ble innlagt med åndedrettsproblemer.

Christopher_Lee_de_3337988b
Det er desværre ikke et fupnummer denne gang. Britiske The Telegraph har som dokumentation offentliggjort dødsattesten.

Britiske The Telegraph har samlet en bildeserie med noen av de mest kjente av Christopher Lees roller.

Les også: En rigtig heavy jul ønskes av Saruman

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.