Nekrolog

Den britiske skuespilleren, som var elsket for sine skurkeroller, og som også var verdens eldste heavy-sanger, er død.
forfatter

Verden har blitt en stor og elsket skurk fattigere. Sir Christopher Lee, som gjennom 58 år og i flere enn 280 filmer satte ansigt og stemme en særlig lang rekke klassiske skurker, er død.

Christopher Lee har gjennom sin meget, meget lange karriere spilt et utall roller, stort sett på det ondes side, som hver for seg kunne ha vært livsroller for andre skuespillere: Saruman i «Ringenes Herre»-trilogien og de tre «Hobbitten»-filmene, Count Dooku i «Star Wars», Dracula, Frankesteins monster, Mumien, Fu Manchu og Bond-skurken Francisco Scaramanga i «Mannen med den gyldne pistol».

I rettferdighetens navn har Lee også arbeidet i det godes tjeneste, f.eks. som Sherlock Holmes i tre filmer, samt som Holmes eldre bror, Mycroft i en enkelt film. Og det til tross for at han først startet på filmkarrieren etter å ha avtjent sin verneplikt i Den andre verdenskrig!

Christopher-Lee-dracula
Dracula var den filmskurken som Christopher Lee spilte flest ganger, nemlig sju ganger. Pluss masser av andre vampyrroller. Han var «kun» Saruman i seks filmer.

Hvis det er én person som nekrolog-klisjeen «han var aktiv til det sisste», har passet på, er det Christopher Lee. Han feiret i fjor sin 92-års fødselsdag med å spille inn en heavy metal-utgave av Frank Sinatra-nummeret «My Way» sammen med det italienske bandet Rhapsody Of Fire. Og det var bare den seneste og siste sangen i en heavy metal-sangkarriere han begynte på som 88-åring!

Som med mange andre skuespillere har det fra tid til annen versert skrønehistorier om Christopher Lees død. Men denne gangen er det desverre sant. Sir Christopher døde søndag morgen på Chease and Westminster Hospital i London, hvor han ble innlagt med åndedrettsproblemer.

Christopher_Lee_de_3337988b
Det er desværre ikke et fupnummer denne gang. Britiske The Telegraph har som dokumentation offentliggjort dødsattesten.

Britiske The Telegraph har samlet en bildeserie med noen av de mest kjente av Christopher Lees roller.

Les også: En rigtig heavy jul ønskes av Saruman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.