Sex, drugs & rock ‘n roll!

Gjør deg klar for Martin Scorsese og musikkbransjen i New York på 1970-tallet - med sex, drugs & rock 'n roll!

Skrevet av / 30.01.16 - 12:22
Sex, drugs & rock ‘n roll!

15. februar er det endelig premiere på den nye storsatsingen fra HBO: «Vinyl», om musikkindustrien i New York på 1970-tallet.

Gjør deg klar for skinnbukser, slengbukser, kreppetang, polyester, punk, disco, hip-hop & rock ‘n roll når Bobby Cannavale (fra «Boardwalk Empire») rocker løs i første sesong. Terence Winter («Boardwalk Empire», «The Wolf of Wall Street») er showrunner, og selveste Martin Scorsese og Mick Jagger stiller som produsenter.

(Foto: Produsenten)
Legendariske Martin Scorsese (produsent og regissør) og Mick Jagger (produsent) i lystig lag. (Foto: HBO)

Første episode varer i to timer og er regissert av Oscarvinner Martin Scorsese.

 

https://www.youtube.com/watch?v=95N93H72ebs

«Vinyl» gir et innblikk i en musikkbransje gjennomsyret av sex og narkotika, på terskelen av en ny tidsalder innen musikken og utviklingen av punk, disco og hip-hop. Serien følger eieren av et plateselskap, Richie Finestra (Bobby Cannavale), som forsøker å redde både selskapet og sin egen samvittighet uten å utslette alle han møter på veien.

Andre skuespillere i serien er Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger og Paul Ben-Victor.

(Foto: Produsenten)
Lenge leve 1970-tallet! (Foto: HBO)

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Tillinger Koskoff, John Melfi og Allen Coulter er utøvende produsenter. Serien er skapt av Terence Winter, som også fungerer som showrunner.

Medio neste uke er Lyd & Bilde invitert på eksklusiv førpremierevisning. Du kan like etter forvente en anmeldelse av første sesong.

I og med den nåværende retrobølgen, samt den store veksten i salget av vinylplater (du får til og med kjøpt dem på supermarkedet!), så bør serien treffe markedet godt.

(Foto: Produsenten)

Apropos TV-serier, hva er det du egentlig kaster bort tiden på??

 

episoder.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top