TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Sex, drugs & rock ‘n roll!

Gjør deg klar for Martin Scorsese og musikkbransjen i New York på 1970-tallet - med sex, drugs & rock 'n roll!

forfatter
Publisert 30.01.16 - 12:22

15. februar er det endelig premiere på den nye storsatsingen fra HBO: «Vinyl», om musikkindustrien i New York på 1970-tallet.

Gjør deg klar for skinnbukser, slengbukser, kreppetang, polyester, punk, disco, hip-hop & rock ‘n roll når Bobby Cannavale (fra «Boardwalk Empire») rocker løs i første sesong. Terence Winter («Boardwalk Empire», «The Wolf of Wall Street») er showrunner, og selveste Martin Scorsese og Mick Jagger stiller som produsenter.

(Foto: Produsenten)
Legendariske Martin Scorsese (produsent og regissør) og Mick Jagger (produsent) i lystig lag. (Foto: HBO)

Første episode varer i to timer og er regissert av Oscarvinner Martin Scorsese.

 

youtu.be/95N93H72ebs

«Vinyl» gir et innblikk i en musikkbransje gjennomsyret av sex og narkotika, på terskelen av en ny tidsalder innen musikken og utviklingen av punk, disco og hip-hop. Serien følger eieren av et plateselskap, Richie Finestra (Bobby Cannavale), som forsøker å redde både selskapet og sin egen samvittighet uten å utslette alle han møter på veien.

Andre skuespillere i serien er Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger og Paul Ben-Victor.

(Foto: Produsenten)
Lenge leve 1970-tallet! (Foto: HBO)

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Tillinger Koskoff, John Melfi og Allen Coulter er utøvende produsenter. Serien er skapt av Terence Winter, som også fungerer som showrunner.

Medio neste uke er Lyd & Bilde invitert på eksklusiv førpremierevisning. Du kan like etter forvente en anmeldelse av første sesong.

I og med den nåværende retrobølgen, samt den store veksten i salget av vinylplater (du får til og med kjøpt dem på supermarkedet!), så bør serien treffe markedet godt.

(Foto: Produsenten)

Apropos TV-serier, hva er det du egentlig kaster bort tiden på??

 

episoder.

Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde