TV-serie/strømming

14. februar får "Bosch" premiere på HBO Nordic - da kan du se HELE sesongen!
forfatter

Den amerikanske krimforfatteren Michael Connelly har så langt skrevet 17 bøker om den svært meriterte LA-drapsetterforskeren Harry Bosch. Nå kommer snart Harry hjem til din egen TV-stue, med Titus Welliver i hovedrollen.

bosch_titus

Titus Welliver spiller hovedrollen som Harry Bosch.

Welliver er kjent fra «Mobsters», «NYPD Blue», «Deadwood», «Gone Baby Gone» og «Transformers: Age of Extinction». Hans partner, Julia Brasher, spilles av Annie Wersching kjent fra TV-serien «24».

Serien får premiere på HBO Nordic den 14. februar, og i går kom gladnyheten om at hele sesongen blir tilgjengelig på premieredatoen!

I følge Country Manager i HBO Nordic, Rune Espedalen, er det ingen ny policy på trappene fra HBO om at de fra nå av skal slippe hele serier på premieredatoen (slik som Netflix gjør meg egenproduserte serier), men at det vil skje med enkelttilfeller der de har mulighet til der fra eksterne innkjøp.

© Copyright 2010 CorbisCorporation

Bosch’ partner, Julia Brasch, spilles av Annie Wersching.

Første sesong av serien tar for seg historiene fra de tre bøkene «The Concrete Blonde» (1994), «City of Bones» (2002), og «Echo Park» (2006).

Den utrettelige Hieronymus Bosch er vietnamveteran med en tøff barndom. Hans prostituerte mor ble skutt mens han var elleve år gammel og faren var en anerkjent forsvarsadvokat. Bosch vokste opp i forskjellige barne- og fosterhjem. Hans halvbror er privatetterforskeren Mick Haller, som ble fremstilt av Matthew McConaughey i filmen «The Lincoln Lawyer» (2011).

Harry Bosch er en einstøing med en enorm rettferdighetssans, som ikke er redd for gå egne veier, og gjerne bryter regler og kutyme for å oppklare saker; koste hva det koste vil – han har en utrolig oppklaringsprosent. Birollene bekles av blant andre Jamie Hector («The Wire») som Bosch’ partner Jerry Edgar, Lance Reddick («The Wire») som erkefienden politisjefen, og regien er ved Jim McKay («The Wire»).

Handlingen i første sesong:

«Bosch jager en morder etter at en hund graver frem et menneskelig bein i Hollywood Hills. Underveis må Bosch takle byråkrati, politikk, pågående journalister, en rettsmedisiner som er mer opptatt av seertall på reality-serien hun er med i enn ofrene hun etterforsker, en ung politikonstabel villig til å gjøre hva som helst for å bli en helt og en familie som er ødelagt av vold. Bosch må møter også i retten anklaget for et urettmessig drap på en mistenkt seriemorder. Underveis i rettssaken trekker motpartens advokat frem hendelser fra barndommen til Bosch for å så tvil om hans motiver  og bruke disse mot ham.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.