Search
Generic filters

Scott snakker ut om The Martian

I februar ble "The Martian" lansert på Blu-ray. Les stjerneregissøren fortelle om fascinasjonen for historien.

«The Martian» handler om astronauten Mark Watney (Matt Damon), som antas omkommet etter en voldsom storm på Mars, strabasene for å overleve på ørkenplaneten og forsøket på å få ham hjem.

Filmen er basert på den bestselgende romanen av Andy Weir og er regissert av Sir Ridley Scott. Blant skuespillerne finner vi norske Aksel Hennie, i godt selskap av Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara og Michael Pena.

Hva slags ekstramateriell finnes det der ute og hva kan vi vente på Blu-ray-en?
– Vi har lagt til noen fantastiske ekstrasekvenser! De er godkjent av NASA, som jeg tror ble veldig underholdt av astronautens rolleprestasjon. Vi gjorde også noen snutter som skulle gå viralt. Disse laget vi mens vi filmet, da alle skuespillerne var på settet. Så fort de er ferdig med innspillingen forsvinner de jo, så jeg ville gjøre det mens de fortsatt var der. Vi gjorde forberedelser, det ble skrevet manus, vi filmet og så var det tid for å spre det hele, uten å nevne navnet på filmen, slik at folk online, på Twitter, virkelig skulle bli nysgjerrig og sette spørsmålstegn ved det. Det er virkelig en hel bibel av ekstramateriale der ute, forteller regissøren Ridley Scott.

(Foto: Produsenten)

Hva var det som i utgangspunktet trakk deg mot denne historien?
– Jeg elsker kompleksiteten av det hele. Det er godt å arbeide med en film som er så kompleks, da er min jobb å sortere og gjøre et utvalg, og sørge for at jeg kommuniserer og ikke går meg vill i min egen kompleksitet. En av de tingene som virkelig trenger gjennom på slutten, en ting jeg ikke hadde tenkt så mye på, er den hjelpen astronauten Mark Watney trenger og det hele som globalt kommer sammen. Det synes jeg ble vellykket. Vi trenger alle hverandre, sier Ridley Scott.

Hva tilfører Matt Damon filmen?
– Aah, alt! Jeg mener, Matt er en av de største skuespillerne i dag. Han er også veldig humoristisk, jeg elsker hans sans for humor, noe som gjorde ham perfekt for rollen, smiler Scott.

The Martian_13 The Martian_12 The Martian_11 The Martian_10 The Martian_9 The Martian_8
<
>
The Martian

Hvor vanskelig var det å filme sandstorm-scenen?
– Det var skittent, uansett hva du hadde på deg kunne du være sikker på å få støv på de merkeligste steder. Det spilte ingen rolle hvor godt du kledde på deg og dekket deg til, du fikk det overalt! Skuespillerne hadde på seg forseglede dresser, hjelmer og slikt, så for de var det noe greiere. Jeg hadde bare på meg en støvfrakk. Men, en propell, støv og partikler ble ikke nok, i ettertid måtte jeg legge på partikler digitalt, forteller han.

Liker du å skape sterke feminine karakterer?
– Ja, jeg har alltid tenkt at det har vært en god ide å gjøre Sigourneys karakter kvinnelig, selv om det originalt var en mannlig karakter. Jeg var ikke klar over hvilken innvirkning det ville ha. Det samme med Thelma og Louise – jeg likte disse to kvinnene. Jeg likte at de klaget, de hadde en klar og tydelig stemme, det var derfor jeg laget filmen. Det var det samme med Jessica Chastain og Kate Mara. Jessica dro til Houston, tilbragte tid med en kvinnelig astronaut, kom tilbake med et inntrykk av at astronautene var rolige og hyggelige, men mest av alt stabile og trygge – og det er akkurat slik hun spilte rollen, avslutter regissøren.

The Martian_7 The Martian_6 The Martian_5 The Martian_4 The Martian_3 The Martian_2
<
>
The Martian

Les vår anmeldelse av filmen her!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!