Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Reisen til jordens indre (3D)

3D er på vei tilbake i kinoene, særlig på animasjon. I denne Blu-ray-boksen ligger fire pappbriller med grønn og rød farge. Systemet er gammelt, vi husker det fra femtitallet da vi så blant andre Vokskabinettet og Dial M for Murder på denne måten.

Skrevet av / 03.04.09 - 12:00
Reisen til jordens indre (3D)

Filmen denne gangen kan vi se på to måter. Blir man lei av brillene på nesen går det an å se filmen på normalt vis, men da virker billedkvaliteten blassere, for dette er ment sett i 3D og laget slik at dyr, mennesker og effekter kommer fykende mot deg så du dukker i stolen.
Den første filmatisering av Jules Vernes fremtidseventyr ble så vidt vi husker laget i 1902, og hvor mange som kom etterpå vet vel neppe noen. Men her er vi fremme ved en av de aller minst brukte bøkene, men i en ny og original moderne tapping. En amerikansk professor, spilt av Brendan Fraser, har opplevd at hans bror, inspirert av boken, reiste ut for å finne Jordens indre. Broren forsvant, men en dag får han besøk av brorens sønn og sammen med Jules Vernes roman i hånden, flyr de til geysirene og vulkanenes land Island. Der møter de en vakker jente, datter av en avdød jordens indre forsker, og sammen reiser trekløveret ut, fremfor alt ned gjennom et hull til en helt annen verden langt der nede, og en ferd gjennom nedlagte gruveganger på nifs berg-og-dalbane tusenvis av meter under Islands karrige jordskorpe.

Om trekløveret redder seg, og hvordan reisen ender vil vi selvfølgelig ikke fortelle. Men bra fortalt er det, skremt blir vi av og til, men i mildere form enn hos Indiana Jones, og mye morsommere. Den ideelle film for unge mellom 8-12 år vil vi tro. De er hyggelig at gamle gode Jules Verne fremdeles holder koken, og kanskje kan filmen vekke interesse og leselyst for hans andre eventyr også. For aldersgruppen gir vi gjerne fem stjerner til filmen.

Det mest interessante ved ekstramaterialet er en dokumentar om teoriene bak hvordan jorden ser ut der nede. Finnes en annen verden? Mange har trodd det. Den første av dem professor Halley på 17-hundretallet. Dere vet han som fikk kometen oppkalt etter seg. Den slags dokumentar gir vi gjerne fem stjerner.

 

Pål Bang-Hansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top