Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rambo

Rambo er tilbake, og det mer intens og eksplisitt voldelig enn noen gang før – og vi lar oss underholde! Som Sylvester sier det i intervjuet etter filmen: ”Rambo er en enkel fyr. Folk er enten gode eller onde, og han handler deretter.”

Skrevet av / 11.09.08 - 15:29
Rambo

Denne gangen er Stallone (som i den nylige Rocky Balboa) med i hele prosessen som skribent, hovedrolleinnehaver og regissør; noe som faktisk har resultert i den beste Rambo-filmen siden First Blood. Nå sier jo for så vidt ikke dette så mye med tanke på hvor dårlige film to og tre i serien er, på den annen side er virkelig First Blood en veldig bra film.

Denne gangen møter vi en John Rambo som (nok en gang) har trukket seg tilbake og forsøker å gjemme seg for storsamfunnet. Like fullt klarer en gruppe hjernevaskende amerikanske misjonærer å spore ham opp. Til tross for gjentatte avslag klarer de å overtale ham til å frakte dem inn i Burma.

Selvsagt blir de tatt til fange og Rambo føler han må ordne opp når redningsmennene vil gjøre retrett. Og Rambo ordner opp i kjent stil med pil og bue, Rambokniv, miner og maskinpistoler – det hele mens han snøvler mer en noen gang og enkelte av replikkene er så tendensiøse at selv en garvet anmelder rødmer.

Volden er mer eksplisitt enn tidligere og tidvis meget eksplisitt, tenderende mot spekulativ. Men du går definitivt ikke til en Rambo-film og er sjokkert over volden, den hører med.

Noe av problemet for Stallone denne gangen er at han prøver å fremheve det seriøse, politiske aspektet, noe han gjør ved bl.a. å benytte seg av livebilder fra menneskerettighetsbrudd i Burma, når så dette sauses sammen med actioneventyret blir det hele for useriøst.

Men ser man filmen som et rent adrenalinkick av en actionfilm, fungerer det absolutt tilfredsstillende. Men nå holder det, la oss begrave ’08-tallshelten en gang for alle. Meget bra lydspor i DTS HD, billedkvaliteten er noe mer varierende. Bonusmaterialet er slett, kun én kort bakomfilm som består av en rekke uproffe bak-kamera-sekvenser uten mål og mening, levert hulter til bulter. I tillegg er det noen korte intervjuer med de involverte.

Tor Aavatsmark


Release: 28. mai
Regi: Sylvester Stallone
Med: Sylvester Stallone, Julie Benz, Graham McTawish, Graham McTawish
Land: USA    År: 2007    Tid: 1:27 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

Klar for Netflix!

Outer Range sesong 2 nærmer seg

Her er TRON: Ares

Kevin Costner presenterer "Horizon: An American Saga"

Vannmannen kommer hjem til deg

0
Scroll to Top