TV-serie/strømming

A Girl in The River: The Price of Forgiveness får premiere på HBO på kvinnedagen.
Annonse
Annonse
forfatter

Oscarvinnende kortdokumentar om æresdrap og en ung pakistansk kvinnes kamp for rettferdighet på HBO Nordic 8. mars

Regissør Sharmeen Obaid-Chinoy var den første pakistanske vinner av en Oscar for sin gripende kortdokumentar Saving Face (2012), om ofre for syreangrep i Pakistan. Under årets Oscarutdeling forrige søndag vant hun på nytt en pris i samme kategori for «A Girl in The River: The Price of Forgiveness».

Kortdokumentaren blir tilgjengelig på HBO Nordic på kvinnedagen den 8. mars.

I Pakistan blir over 1000 kvinner drept hvert år for å ha «brakt vanære» over sin egen familie. Familiene blir ofte presset til å tilgi og frikjenne gjerningsmennene, som da får vende tilbake til samfunnet. «A Girl in The River: The Price of Forgiveness» skildrer de kompliserte forholdene kvinner i Pakistan må leve under, som omhandler kvinners rettigheter og spørsmål om familiens ære.

I provinsen Punjab i Pakistan blir et ungt par forelsket og bestemmer seg for å gifte seg. Saba, 18 år, og Qaiser, 21 år, har kjent hverandre i fire år, og Sabas familie er inkludert i forberedelsene til giftemålet. Men Sabas onkel er motstander av det planlagte bryllupet ettersom Qaisers familie tilhører en lavere klasse, og den øvrige familien ender opp med å forby giftemålet. Saba og Qaiser gifter seg likevel ved det lokale rådhuset.

GIRL_IN_RIVER_022 GIRL_IN_RIVER_005
<
>
A Girl in The River: The Price of Forgiveness

Bare timer etter bryllupet blir Saba hentet av sin far og onkel og kjørt til et elveleie. Der blir hun mishandlet og skutt, og etterlatt for å dø for å ha «vanæret» familien.

Ved et mirakel overlever Saba, og hennes far og onkel fengsles for drapsforsøk. Men hun føler seg presset av lokalsamfunnet til å tilgi sine slektninger og få de frigitt slik at de kan forsørge sine familier. Siden pakistansk lov tillater at ofrets familie kan tilgi drapsmenn, som da fritas for straff, får tusenvis av gjerningsmenn gå fri hvert år.

A Girl In the River - The Price of Forgiveness.Sub.01_001 A Girl In the River - The Price of Forgiveness.Sub.03_001
<
>
A Girl in The River: The Price of Forgiveness

Regissør Sharmeen Obaid-Chinoy har med filmen «Saving Face», og nå med «A Girl in The River», satt søkelyset på urettferdighet mot kvinner i sitt hjemland. Filmene har i tillegg hatt politisk påvirkningskraft – statsminister Nawaz Sharif kom nylig med en uttalelse om at myndighetene har et særskilt ansvar for å få en slutt på «ondskapsfulle» æresdrap etter å ha sett Obaid-Chinoys film.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Etter opptøyene i Washington har de sosiale mediene tatt noen grep. Er det sensur eller ren nødvendighet?
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
Ventilasjon? Veggkunst? Eller kan det ha noe med akustikken å gjøre? Vi vet svaret!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.