TV-serie/strømming

A Girl in The River: The Price of Forgiveness får premiere på HBO på kvinnedagen.
Annonse
Annonse
forfatter

Oscarvinnende kortdokumentar om æresdrap og en ung pakistansk kvinnes kamp for rettferdighet på HBO Nordic 8. mars

Regissør Sharmeen Obaid-Chinoy var den første pakistanske vinner av en Oscar for sin gripende kortdokumentar Saving Face (2012), om ofre for syreangrep i Pakistan. Under årets Oscarutdeling forrige søndag vant hun på nytt en pris i samme kategori for “A Girl in The River: The Price of Forgiveness”.

Kortdokumentaren blir tilgjengelig på HBO Nordic på kvinnedagen den 8. mars.

I Pakistan blir over 1000 kvinner drept hvert år for å ha «brakt vanære» over sin egen familie. Familiene blir ofte presset til å tilgi og frikjenne gjerningsmennene, som da får vende tilbake til samfunnet. “A Girl in The River: The Price of Forgiveness” skildrer de kompliserte forholdene kvinner i Pakistan må leve under, som omhandler kvinners rettigheter og spørsmål om familiens ære.

Annonse

I provinsen Punjab i Pakistan blir et ungt par forelsket og bestemmer seg for å gifte seg. Saba, 18 år, og Qaiser, 21 år, har kjent hverandre i fire år, og Sabas familie er inkludert i forberedelsene til giftemålet. Men Sabas onkel er motstander av det planlagte bryllupet ettersom Qaisers familie tilhører en lavere klasse, og den øvrige familien ender opp med å forby giftemålet. Saba og Qaiser gifter seg likevel ved det lokale rådhuset.

GIRL_IN_RIVER_022 GIRL_IN_RIVER_005
<
>
A Girl in The River: The Price of Forgiveness

Bare timer etter bryllupet blir Saba hentet av sin far og onkel og kjørt til et elveleie. Der blir hun mishandlet og skutt, og etterlatt for å dø for å ha «vanæret» familien.

Ved et mirakel overlever Saba, og hennes far og onkel fengsles for drapsforsøk. Men hun føler seg presset av lokalsamfunnet til å tilgi sine slektninger og få de frigitt slik at de kan forsørge sine familier. Siden pakistansk lov tillater at ofrets familie kan tilgi drapsmenn, som da fritas for straff, får tusenvis av gjerningsmenn gå fri hvert år.

A Girl In the River - The Price of Forgiveness.Sub.01_001 A Girl In the River - The Price of Forgiveness.Sub.03_001
<
>
A Girl in The River: The Price of Forgiveness

Regissør Sharmeen Obaid-Chinoy har med filmen “Saving Face”, og nå med “A Girl in The River”, satt søkelyset på urettferdighet mot kvinner i sitt hjemland. Filmene har i tillegg hatt politisk påvirkningskraft – statsminister Nawaz Sharif kom nylig med en uttalelse om at myndighetene har et særskilt ansvar for å få en slutt på «ondskapsfulle» æresdrap etter å ha sett Obaid-Chinoys film.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.