Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny nordisk Disney+-serie – Whiskey on the Rocks

Disney+ skal nå lage TV-drama av den oppsiktsvekkende svenske jakten på russiske ubåter i Østersjøen.

Skrevet av / 06.07.23 - 11:06
Ny nordisk Disney+-serie – Whiskey on the Rocks

Tidligere denne uken annonserte Netflix den kommende norsk/svenske serien Midtsommernatt.

I dag “svarer” Disney+ med annonseringen av den nordiske serien Whiskey on the Rocks.

Les også Norsk-svensk forbrødring? Midtsommernatt blir tittelen på den nye Netflix-serien til Per-Olav Sørensen.

I hovedrollen vil vi få se legenden Rolf Lassgård (Exit, Etter bryllupet) som den svenske statsministeren Thorbjörn Fälldin.

Fra venstre: Björn Stein, Rolf Lassgård, Henrik Jansson-Schweizer og Jonas Jonasson, “Whiskey on the Rocks” (Foto: Johan Paulin/SVT og Torbjörn Andersson/TT)

I følge pressemeldingen fra Disney+ vil Whiskey On The Rocks være en banebrytende og tankevekkende politisk satire på seks episoder som tar for seg de dramatiske dagene da den russiske ubåten U-137 gikk på grunn, kun et steinkast unna den hemmelige svenske marinebasen i 1981.

Dette var en oppsiktsvekkende inntreden på svensk territorium under den kalde krigen, som førte til at hele verden holdt pusten.

I sentrum av historien står den sindige, piperøykende statsminister Fälldin som plutselig befinner seg i hele verdenspressens søkelys. Hans diplomatiske ferdigheter blir satt på prøve når han må forsøke å roe ned situasjonen mellom en amper svensk øverstkommanderende, de humørsyke lederne av to atommakter og den sjarmerende, men utspekulerte, sovjetiske ambassadøren i Stockholm.

Rolf Laagård, “Exit, sesong 2” (Foto: NRK)

En entusiastisk Lassgård ser frem til innspillingen:

Det er utrolig spennende å spille i en serie som tar for seg en av de historiske hendelsene der uskyldige Sverige våkner til en ny virkelighet, som nesten overgår det som er mulig å dikte opp.

Serieskapere er Henrik Jansson-Schweizer (Hamilton) og Patrick Nebout, mens Björn Stein (Broen) står for regien.

Originalmanuset er skrevet av forfatter Jonas Jonasson, som ble viden kjent med suksessromanen Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant; en roman som senere ble filmatisert med en glimrende Robert Gustafsson i hovedrollen.

Les også Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant Robert Gustafsson er enestående god som Sveriges svar på «Forrest Gump» i en meget vellykket dramakomedie.

Vibeke Lia, Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic, uttaler:

“Whiskey On The Rocks” er en alternativ historie om hva som skjedde da en atombevæpnet ubåt gikk på grunn på det svenske militærets territorium. Jonas Jonassons fantastiske satiriske dramakomedie har alt vi kunne ønske oss på Disney+: En unik, lokal historie som leveres og produseres av et høyst talentfullt team både foran og bak kamera. Jeg ser virkelig frem til å kunne presentere denne serien for et globalt publikum.

Vibeke Lia, Director of Programming & Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic (Foto) Walt Disney)

Serien skal spilles inn i Sverige og Litauen i løpet av høsten 2023, og vil være en  samproduksjon mellom Disney+ og SVT.

Premieredatoen (på SVT) er spikret til desember 2024.

Les også Siste snort med gjengen Etter tre sesonger begynner både hovedkarakterene og serien å vise tretthetstegn. Men finalesesongen er vel verdt å få med seg.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top