Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Norsk vikingversjon av Ringenes Herre?

Produsenten bak bl.a. Ringenes Herre-trilogien, Barrie M. Osborne, er for tiden på besøk i Norge sammen med Susan Phillips. Hvorfor? Sondere terrenget for mulighetene til å spille inn en episk filmtrilogi om vikingene, med vikingkongen Harald Hardråde i spissen.

Skrevet av / 30.08.13 - 10:40
Norsk vikingversjon av Ringenes Herre?

Osborne er for tiden kinoaktuell med Baz Luhrman-filmen The Great Gatsby 3D (se etter anmeldelse i oktoberutgaven av Lyd & Bilde!), og har blant annet Dick Tracy, Face/Off, The Matrix og hele Ringenes Herre-trilogoen på sin svært omfattende CV.

Under et besøk i Stavanger, på hermetikkmuseet, uttaler han til Stavanger Aftenblad at: «Filmen skal handle om hvordan Harald utviklet seg fra tenåring og til han ble en stor leder som samlet sitt rike. Det er så mye å fortelle om Harald at det holder ikke med én film. Vi må lage en trilogi. Den kan få noe av samme struktur som i «Ringenes Herre», der helten reiste gjennom en rekke land og riker.»

osborne
Filmprodusent Barrie M. Osborne besøkte Stavanger.

Osborne og hans manusforfatter og medprodusent, Susan Phillips, har brukt uken i Norge på jakt etter egnede locations for viking-trilogien. Paret har blant annet vært innom den sagnomsuste vikinglandsbyen Avaldsnes, Lysefjorden, Nordfjord og Sunnmøre. Primærfokus er steder med fullstendig uberørt natur, noe vestlandskysten av Norge har i overflod.

Mange store Hollywood-filmer har de senere årene søkt til golde landskap i Nord-Europa for eksotisk filmlocations. Som oftest har da Island, med sine gode støtteordninger, trukket det lengste strået, og huket inn filmer som Die Another Day, Prometheus og Oblivion. På jakt etter en tilsvarende støtteordning møtte Osborne (snart avtroppende) næringsminister Giske – uten at det (sjokkerende nok!) kom noe konkret ut at det møtet.

Viking-trilogien er foreløpig på planleggingsstadiet, har intet offisielt arbeidsnavn og ingen regissør eller skuespiller er knyttet til prosjektet. Men mektige Osborne får det oftest som han vil, så filmene blir nok en realitet, spørsmålet er om de blir spilt inn i Norge eller ei.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top