Search
Generic filters

Norsk vikingversjon av Ringenes Herre?

Produsenten bak bl.a. Ringenes Herre-trilogien, Barrie M. Osborne, er for tiden på besøk i Norge sammen med Susan Phillips. Hvorfor? Sondere terrenget for mulighetene til å spille inn en episk filmtrilogi om vikingene, med vikingkongen Harald Hardråde i spissen.

Osborne er for tiden kinoaktuell med Baz Luhrman-filmen The Great Gatsby 3D (se etter anmeldelse i oktoberutgaven av Lyd & Bilde!), og har blant annet Dick Tracy, Face/Off, The Matrix og hele Ringenes Herre-trilogoen på sin svært omfattende CV.

Under et besøk i Stavanger, på hermetikkmuseet, uttaler han til Stavanger Aftenblad at: «Filmen skal handle om hvordan Harald utviklet seg fra tenåring og til han ble en stor leder som samlet sitt rike. Det er så mye å fortelle om Harald at det holder ikke med én film. Vi må lage en trilogi. Den kan få noe av samme struktur som i «Ringenes Herre», der helten reiste gjennom en rekke land og riker.»

osborne
Filmprodusent Barrie M. Osborne besøkte Stavanger.

Osborne og hans manusforfatter og medprodusent, Susan Phillips, har brukt uken i Norge på jakt etter egnede locations for viking-trilogien. Paret har blant annet vært innom den sagnomsuste vikinglandsbyen Avaldsnes, Lysefjorden, Nordfjord og Sunnmøre. Primærfokus er steder med fullstendig uberørt natur, noe vestlandskysten av Norge har i overflod.

Mange store Hollywood-filmer har de senere årene søkt til golde landskap i Nord-Europa for eksotisk filmlocations. Som oftest har da Island, med sine gode støtteordninger, trukket det lengste strået, og huket inn filmer som Die Another Day, Prometheus og Oblivion. På jakt etter en tilsvarende støtteordning møtte Osborne (snart avtroppende) næringsminister Giske – uten at det (sjokkerende nok!) kom noe konkret ut at det møtet.

Viking-trilogien er foreløpig på planleggingsstadiet, har intet offisielt arbeidsnavn og ingen regissør eller skuespiller er knyttet til prosjektet. Men mektige Osborne får det oftest som han vil, så filmene blir nok en realitet, spørsmålet er om de blir spilt inn i Norge eller ei.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker