Nyhet

Nordisk forbrødring i Netflix’ «Svart Krabbe»

Jakob Oftebro og Noomi Rapace får hovedrollene i den kommende svenske Netflix-filmen "Svart Krabbe".

Skrevet av / 03.04.21 - 08:00
Nordisk forbrødring i Netflix’ «Svart Krabbe»

Netflix bekrefter nå flere nordiske skuespillere til den kommende svenske thrilleren «Svart Krabbe».

«Svart Krabbe» er en skandinavisk actionthriller i en postapokalyptisk verden som er revet fra hverandre av klimaendringer og krig. Gjennom en endeløs vinter sendes soldater ut på et farlig oppdrag til det frosne havet for å transportere en pakke som til slutt kan avslutte krigen.

Utstyrt med skøyter, uvitende om hva de bærer på eller hvem de kan stole på, utfordrer oppdraget deres egen tro og tvinger dem til å stille seg selv spørsmålet: Hva er de villige til å ofre for sin egen overlevelse?

Hovedrollen bekles av den verdenskjente skuespillerinnen Noomi Rapace (Prometheus, Menn som hater kviner), samt Jakob Oftebro, Erik Enge, Dar Salim, Ardalan Esmaili, Aliette Opheim og David Dencik.

Noomi Rapace i «Svart Krabbe» (Foto: Netflix)

I pressemeldingen uttaler regissør (og manusforfatter), Adam Berg:

Jeg er veldig glad og stolt over at denne sterke rollebesetningen skal gi liv til denne filmen, og dens karakterer – at disse drevne skuespillerne, med deres øyne, stemmer, ansikter og kropper, skal dra oss gjennom historien. De kommer til å få oss til å føle på brutaliteten ved krig, viktigheten av håp i en håpløs verden og prisen man må betale for å overleve. De tar med seg vakker medmenneskelighet inn i den kalde verdenen som er «Svart Krabbe».

Filmen er basert på romanen, ved samme navn, til Jerker Virdborg, og får premiere på Netflix globalt i løpet av 2022

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top