Nights in Rodanthe

Lane er nyskilt, usikker og føler at hun har ofret livet sitt på mann og familie, mens alle hennes egne drømmer er lagt til side. Som en vennetjeneste påtar hun seg å drifte det lokale vertshuset for å motta sommerens siste gjest, nemlig Gere.

Lane er nyskilt, usikker og føler at hun har ofret livet sitt på mann og familie, mens alle hennes egne drømmer er lagt til side. Som en vennetjeneste påtar hun seg å drifte det lokale vertshuset for å motta sommerens siste gjest, nemlig Gere. Gere er plastisk kirurg som frykter søksmål etter at han mistet en pasient. Han har derfor satt kursen til Rodanthe for å prøve å komme til enighet med ektemannen (Scott Glenn). Både Lane og Gere strever med å finne seg selv. Kanskje noen netter sammen i Rodanthe kan rette på dette…

Samspillet mellom Gere og Lane er meget naturlig og bra, dog tenderer Gere til overspill, spesielt i opphissede situasjoner er han lite troverdig. Lane er (som alltid) et funn i rollen. Hun formidler den usikre kvinnen, midt i førtiårene, på en fantastisk måte. Dessverre er samtlige karakterer svært stereotype, det servers hele tiden heftig føleri for alle pengene og Wolfe (regi) vet akkurat hvilke tråder han skal trekke i for å få frem lommetørklet. Selve plottet er tettpakket med klisjeer som blendende vakker solnedgang, lange, vakre bølger, levende lys, dvelende pioanomusikk og gjennomgående vakkert landskap. Det hele sentret rundt det eksotiske vertshuset i North Carolina. Det hele blir for forutsigbart og forholdet dem i mellom får for liten tid til å utvikle seg, filmen burde faktisk vært en halvtime lenger. Godt skuespill, gode intensjoner men et irriterende stereotypt og forutsigbart resultat.

Både lyd- og billedkvaliteten er bra, men ikke slående. Ekstramaterialet er bra og interessant, med bl.a. kommentarspor, portrett av forfatteren, musikkvideo og intervjuer med skuespillerne.

Tor Aavatsmark

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.