Search
Generic filters

Netflix+HDR=sant

Netflix streamer nå Marco Polo i HDR-kvalitet, og mer innhold er på vei.

Netflix har tidligere uttalt at de ønsker være teknologiledende, og at deres egne serier og filmer skal tilbys i best mulig videokvalitet. Det første innholdet i Ultra-HD oppløsning ble lansert for snart et år siden, og nå foretas det et nytt løft med introduksjonen av HDR – High Dynamic Range.

Mens Ultra-HD står for høyere oppløsning, betyr HDR større kontrast og bredere fargespekter. Kombinasjonen av disse teknologiene har vi allerede sett i aksjon på det nye UHD Blu-ray formatet, og det kan være et meget imponerende skue.

Nå er også Netflix klare med HDR, og som tidligere lovet, blir Marco Polo den første serien som kan sees i det nye formatet. Sesong 2 har riktignok ikke premiere før 1. juli, men sesong 1 ligger klar i HDR-kvalitet allerede nå!

For å se Netflix i HDR-kvalitet må du ha et såkalt UltraHD-abonnement, 25mbps linje eller bedre, samt en kompatibel TV. En stor andel av årets nye TV-modeller støtter HDR.

Vi har tatt en titt på serien med en Samsung 65KS9005, som lander butikkhyllene i disse dager. Denne har den nødvendige støtten for Netflix HDR, noe som også bekreftes av den lille HDR-etiketten oppe i hjørnet på tittelmenyen. Når du ser denne, vet du at Netlix og TV-skjermen har gjort den riktige «handshake» for å sende og motta HDR.

Liten forskjell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som sagt så gjort, men førsteinntrykket av Marco Polo i ny versjon er litt skuffende: Vi sammenlignet med en vanlig standard UHD-TV ved siden av, og forskjellen i bildekvalitet er ikke dramatisk på noe vis. HDR-versjonen er påfallende lik standardversjonen, både når det kommer til farger og kontrast. Basert på tidligere erfaringer hadde vi forventet oss langt mer, og vi mistenker at dette dreier seg om en lettere oppjustering snarere enn en full HDR-remaster. Det er all grunn til å håpe at sesong 2 av Marco Polo drar bedre nytte av HDR enn det vi ser her!

Dolby Vision

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I tillegg til HDR-versjonen vi nå har sett, har Netflix også kunngjort at de vil gjøre materialet tilgjengelig i Dolby Vision format. Dette er en lisensiert versjon av HDR som stiller bestemte krav gjennom produksjonsprosessen (bla må den mastres på en Dolby referansemonitor). Denne versjonen vil støttes på noen av LGs kommende 2016-modeller. Om Dolby Vision gir noen gevinst i forhold til «vanlig» HDR, gjenstår å se.

Kommende HDR-releaser

Følgende Netflix-titler blir tilgjengelig i HDR og Dolby Vision fremover:

 • A Series of Unfortunate Events
 • Bloodline
 • Chef’s Table
 • Hibana
 • Knights of Sidonia
 • Marvel’s Daredevil 
 • Marvel’s Iron Fist
 • Marvel’s Jessica Jones
 • Marvel’s Luke Cage
 • Marvel’s The Defenders
 • The Do-Over
 • The Ridiculous Six

 

 

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.