Strømming

Gled deg (eller??) - 24. januar blir "The Interview" tilgjengelig via Netflix.
Annonse
Annonse
forfatter

Samtidig som Neflix i går presenterte sitt rekordresultat (NOK 11,4 milliarder i inntekter og 57,4 millioner kunder) kom også nyheten om at de den 24. januar slipper den meget kontroversielle Sony-filmen «The Interview» på strømmetjenesten – men (foreløpig) KUN til Netflix-abonnenter i USA og Canada.

Den enkle komedien «The Interview», regissert av Evan Goldberg med James Franco og Seth Rogen i hovedrollene, handler om to amerikanske journalister som skal intervjue Nord Koreas leder Kim Jong-Un, som deretter (ufrivillig) får i oppdrag av CIA om å henrette den brutale, hamburger-elskende diktatoren.

James Franco

I forbindelse med lanseringen av filmen på amerikanske kinoer ble Sony Pictures hacket, titusenvis av interne e-poster kom på avveie, sammen med en mengde ulanserte filmer. Deretter ble Sony truet med massedrap på kinoer som viste filmen. Rett før kinopremieren ble filmen stoppet på ubestemt tid av Sony Pictures, noe som medførte ramaskrik om at Sony hadde gitt etter for terrorister, selv president Obama fordømte avgjørelsen.

Amerikanske myndigheter hevder at det er den nordkoreanske regjeringen som direkte står bak hacker-angrepet mot Sony Pictures.

Annonse

Etter at den verste medietormen hadde lagt seg, ble filmen allikevel lansert på et fåtall utvalgte kinoer i USA. I Skandinavia har den foreløpig ingen kinolansering. I tillegg har filmen en tid vært tilgjengelig for leie via YouTube, Google Play og XBox Video. På lørdag blir den altså tilgjengelig for de store masser via Netflix.

I gårsdagens pressemelding skrev Netflix: «We are thrilled to offer exclusively the controversial comedy, The Interview, to our US and Canadian members beginning this Saturday, Jan. 24 – just thirty days after it debuted in theaters and pay-per-view».

Om vi har grunn til å glede elle grue oss er en annen historie, de får som har sett filmen har ikke akkurat gitt den stående ovasjoner. L&B kommer så raskt som mulig tilbake med en anmeldelse.

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.
Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.