Netflix viser «The Interview»!

Gled deg (eller??) - 24. januar blir "The Interview" tilgjengelig via Netflix.

Samtidig som Neflix i går presenterte sitt rekordresultat (NOK 11,4 milliarder i inntekter og 57,4 millioner kunder) kom også nyheten om at de den 24. januar slipper den meget kontroversielle Sony-filmen «The Interview» på strømmetjenesten – men (foreløpig) KUN til Netflix-abonnenter i USA og Canada.

Den enkle komedien «The Interview», regissert av Evan Goldberg med James Franco og Seth Rogen i hovedrollene, handler om to amerikanske journalister som skal intervjue Nord Koreas leder Kim Jong-Un, som deretter (ufrivillig) får i oppdrag av CIA om å henrette den brutale, hamburger-elskende diktatoren.

James Franco

I forbindelse med lanseringen av filmen på amerikanske kinoer ble Sony Pictures hacket, titusenvis av interne e-poster kom på avveie, sammen med en mengde ulanserte filmer. Deretter ble Sony truet med massedrap på kinoer som viste filmen. Rett før kinopremieren ble filmen stoppet på ubestemt tid av Sony Pictures, noe som medførte ramaskrik om at Sony hadde gitt etter for terrorister, selv president Obama fordømte avgjørelsen.

Amerikanske myndigheter hevder at det er den nordkoreanske regjeringen som direkte står bak hacker-angrepet mot Sony Pictures.

Etter at den verste medietormen hadde lagt seg, ble filmen allikevel lansert på et fåtall utvalgte kinoer i USA. I Skandinavia har den foreløpig ingen kinolansering. I tillegg har filmen en tid vært tilgjengelig for leie via YouTube, Google Play og XBox Video. På lørdag blir den altså tilgjengelig for de store masser via Netflix.

I gårsdagens pressemelding skrev Netflix: «We are thrilled to offer exclusively the controversial comedy, The Interview, to our US and Canadian members beginning this Saturday, Jan. 24 – just thirty days after it debuted in theaters and pay-per-view».

Om vi har grunn til å glede elle grue oss er en annen historie, de får som har sett filmen har ikke akkurat gitt den stående ovasjoner. L&B kommer så raskt som mulig tilbake med en anmeldelse.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.