TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Netflix viser «The Interview»!

Gled deg (eller??) - 24. januar blir "The Interview" tilgjengelig via Netflix.

forfatter
Publisert 21.01.15 - 10:38

Samtidig som Neflix i går presenterte sitt rekordresultat (NOK 11,4 milliarder i inntekter og 57,4 millioner kunder) kom også nyheten om at de den 24. januar slipper den meget kontroversielle Sony-filmen «The Interview» på strømmetjenesten – men (foreløpig) KUN til Netflix-abonnenter i USA og Canada.

Den enkle komedien «The Interview», regissert av Evan Goldberg med James Franco og Seth Rogen i hovedrollene, handler om to amerikanske journalister som skal intervjue Nord Koreas leder Kim Jong-Un, som deretter (ufrivillig) får i oppdrag av CIA om å henrette den brutale, hamburger-elskende diktatoren.

James Franco

I forbindelse med lanseringen av filmen på amerikanske kinoer ble Sony Pictures hacket, titusenvis av interne e-poster kom på avveie, sammen med en mengde ulanserte filmer. Deretter ble Sony truet med massedrap på kinoer som viste filmen. Rett før kinopremieren ble filmen stoppet på ubestemt tid av Sony Pictures, noe som medførte ramaskrik om at Sony hadde gitt etter for terrorister, selv president Obama fordømte avgjørelsen.

Amerikanske myndigheter hevder at det er den nordkoreanske regjeringen som direkte står bak hacker-angrepet mot Sony Pictures.

Etter at den verste medietormen hadde lagt seg, ble filmen allikevel lansert på et fåtall utvalgte kinoer i USA. I Skandinavia har den foreløpig ingen kinolansering. I tillegg har filmen en tid vært tilgjengelig for leie via YouTube, Google Play og XBox Video. På lørdag blir den altså tilgjengelig for de store masser via Netflix.

I gårsdagens pressemelding skrev Netflix: «We are thrilled to offer exclusively the controversial comedy, The Interview, to our US and Canadian members beginning this Saturday, Jan. 24 – just thirty days after it debuted in theaters and pay-per-view».

Om vi har grunn til å glede elle grue oss er en annen historie, de får som har sett filmen har ikke akkurat gitt den stående ovasjoner. L&B kommer så raskt som mulig tilbake med en anmeldelse.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde