TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nå kommer Twin Peaks sesong 3!

Fantastisk gode nyheter for alle fans av kvalitetsserier. Etter snart et kvart århundres ørkenvandring har David Lynch og Mark Frost bestemt seg for å gjenopplive "Twin Peaks"!

forfatter
Publisert 07.10.14 - 13:54

Den nyskapende kultserien «Twin Peaks» (1990-1991), regissert av legendariske (og svært eksentriske) David Lynch («Elefantmannen», «Blue Velvet», «Wild at Heart», «Mulholland Drive») og produsert av Mark Frost ble en umiddelbar gigantsuksess. David Lynch var en pioner som gikk fra stor og anerkjent filmregissør over til (det ofte utskjelte) TV-mediet. Lynch skrev sammen med Mark Frost manuset til serien, der handlingen foregår i den lille, avsidesliggende industri-småbyen «Twin Peaks» med 51.201 innbyggere – et innbyggertall som raskt reduseres til 51.200 i det high school yndlingen Laura Palmer (Sheryl Lee) blir funnet drept.

Dale Cooper

Kyle MacLachlan som FBI-agent Dale Cooper.

Den lokale sheriffen Harry S. Truman (Michael Ontkean) får snarlig assistanse fra FBI med spesialagent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) – en proff storby-agent med stor appetitt på svart kaffe og smultringer, som raskt finner seg til rette i den sære småbyen med sine svært eksentriske innbyggere, og mange vakre kvinner. Underveis i drapsetterforskningen avslører han mange av den lille byens sære, og mørke, hemmeligheter.

David Lynch

Regissør og manusforfatter, David Lynch.

I kjent David Lynch-stil er serien rikelig krydret med herlig, karikerte personer; som The Log Lady, Benjamin Horne, Pete og Bob, samt et svært omfattende birollegalleri som gir liv til småbyen, og kompliserer drapshistorien. Dialogen er ofte underfundig, full av understatements og mye herlig ironi. Så skal vi heller ikke glemme at Lynch, som «glasur på kaken», castet et arsenal av vakre kvinner, som Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, Lara Flynn Boyle, Heather Graham, Peggy Lipton og Sheryl Lee. For både Sherilyn Fenn og Lara Flynn Boyle ble «Twin Peaks» et springbrett for skuespillerkarrieren.

twin_peaks-rolling_stone-october_1990-scanned_by_kroqjock-hq_-1

Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn og Mädchen Amick ble alle store stjerner som følge av «Twin Peaks». Her på coveret til «Rolling Stone»

Serien var med på å bane veien for den enorme innovasjonen innenfor TV-serier vi har sett de to siste tiårene. Der kjente skuespillere og regissører går hånd i hånd med gode manus og store budsjetter. «Twin Peaks» ble kun produsert i to sesonger; etter at mordet på Laura Palmer ble løst midtveis i andresesongen, seertallene pekte nedover, pengekranen ble strammet igjen og Lynch gikk lei, endte det hele i et salig uforløst kaos. En prequel kom i 1992 i  form av spillefilmen «Twin Peaks – Fire Walk With Me», men Lynch har mange ganger lovet at det aldri vil bli laget en oppfølger/avslutning på historien – inntil i går!

Mark Frost og David Lynch slår altså nok en gang pjaltene sammen, og går neste år i gang med innspillingen av tredje sesong av «Twin Peaks»; med forventet premiere tidlig i 2016. Begge skal skrive manus, og Lynch skal selv stå for regien av seriens ni episoder. Produksjonsselskapet blir Showtime.

Det er klart at tredjesesongen blir en direkte oppfølger, satt til samme byen, med det samme sære miljøet, og til nåtiden. Det vil si 20-25 år etter sesong 2. Forhåpentligvis får vi svar på de fleste uavklarte gåtene, samt en klar avslutning på serien – men med ukonvensjonelle David Lynch bak roret kan man aldri vite…

screen-shot-2014-10-06-at-10-54-01-am

Lynch og Frost uttalte i pressemeldingen:

«The mysterious and special world of Twin Peaks is pulling us back. We’re very excited. May the forest be with you.»

Lynch presiserer at dette ikke blir en evigvarende føljetong, men at det skal settes et endelig punktum etter den siste episoden av sesong 3. Med på laget blir (sannsynligvis) Kyle MacLachlan (som fikk en høyst uavklart avslutning i 1991). Han skrev selv følgende på Twitter etter at nyheten ble sluppet:

«Better fire up that percolator and find my black suit 🙂 #Twinpeaks.»

 

 NB! Sesong 1 og 2 ble sluppet på Blu-ray i sommer. Les anmeldelsen her!

youtu.be/xEGGQ958K_s

Gå ikke glipp av introen til serien, med det fantastiske musikksporet til Angelo Badalamenti.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men Black Panther var ikke død! Eller? Marvel puster nytt liv i Black Panther-franchisen.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Følg Lyd & Bilde