Film

Actionregissøren, og -produsenten, fremfor noen, kjent for sine blockbusterfilmer, med gigantiske over-the-topp eksplosjoner, smarte one liners, klisjéfylt dialog og svulstig musikk, skal nå ta for seg en av Alfred Hitchcocks mest klassiske filmer.
Annonse
Annonse
forfatter

Tippi Hedren mottok heder og ære i 1963 for sin tolkning av Melanie Daniels, den kvinnelige hovedrollene i Hitchcocks thrillermesterverk «The Birds».

Filmen var i sin tid teknisk banebrytende, og har for all ettertid skremt sarte sjeler fra å mate duer og måker på byens torg.

Hitchcocks film var løselig basert på novellen, ved samme navn, til Daphne du Maurier.

Den ikoniske grøsseren forteller den absurde historien om Melanie Daniels (Hedren) som reiser fra San Francisco til den lille fiskerlandsbyen Bodega Bay i jakten på ungkaren Mitch Brenner (Rod Taylor). I løpet av helgen samler det seg tusenvis av fugler der av alle slags arter, som uten noen tilsynelatende grunn angriper både barn og voksne.

birds_xlg

Hitcocks thrillermesterverk – «The Birds» (1963).

 

Nå melder blant annet britiske «The Guardian» at selveste macho-regissøren/-produsenten fremfor noen, og en av USAs fremste eksponenter for amerikansk blockbuster-film, Michael Bay, skal produsere en remake av «Fuglene», med relativt ukjente Diedrik Van Rooijen i registolen.

michael-bay-photo-525fea9c3d214

Vil Michael Bay lage en action-orgie ut av Hitchcock-klassikeren?

 

Det ryktes at Naomi Watts, som sist fik unison kritikerjuling for sin tolkning av prinsesse Diana, snuser på å gjenta rollen til Tippi Hedren. Store sko å fylle, men med et godt manus og «behersket» regi kan Watts levere underverker; som blant annet i «21 Grams», «Mulholland Drive» og «The Impossible».

Det store spørsmålet blir om Bay makter å beherske seg, eller om filmen vil overstrømmes av kamikazefugler med bomber og granater. Med filmer som «Transformers» og «Armageddon» på CV-en skal det bli spennende (?) å se hva Bay klarer å tilføre thrilleren. Sikkert er det at settingen skal flyttes tilbake til den opprinnelige engelske landsbygda.

Det bør nevnes at remakes av Hitchcock-klassikere har en heller broget historikk. Når dyktige Gus Van Sant regisserte en remake av Hitchcocks mest kjente film, «Psycho», bestemte han seg for å lage en eksakt «kopi» bilde for bilde, scene for scene, klipp for klipp – eneste forskjellen var at 1998-versjonen var i farger. Tidenes mest unødvendige film!

Remaken av «Fuglene» har foreløpig ikke fått en bestemt releasedato.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter