Search
Generic filters

Michael Bay lager remake av «Fuglene»

Actionregissøren, og -produsenten, fremfor noen, kjent for sine blockbusterfilmer, med gigantiske over-the-topp eksplosjoner, smarte one liners, klisjéfylt dialog og svulstig musikk, skal nå ta for seg en av Alfred Hitchcocks mest klassiske filmer.

Tippi Hedren mottok heder og ære i 1963 for sin tolkning av Melanie Daniels, den kvinnelige hovedrollene i Hitchcocks thrillermesterverk «The Birds».

Filmen var i sin tid teknisk banebrytende, og har for all ettertid skremt sarte sjeler fra å mate duer og måker på byens torg.

Hitchcocks film var løselig basert på novellen, ved samme navn, til Daphne du Maurier.

Den ikoniske grøsseren forteller den absurde historien om Melanie Daniels (Hedren) som reiser fra San Francisco til den lille fiskerlandsbyen Bodega Bay i jakten på ungkaren Mitch Brenner (Rod Taylor). I løpet av helgen samler det seg tusenvis av fugler der av alle slags arter, som uten noen tilsynelatende grunn angriper både barn og voksne.

birds_xlg

Hitcocks thrillermesterverk – «The Birds» (1963).

 

Nå melder blant annet britiske «The Guardian» at selveste macho-regissøren/-produsenten fremfor noen, og en av USAs fremste eksponenter for amerikansk blockbuster-film, Michael Bay, skal produsere en remake av «Fuglene», med relativt ukjente Diedrik Van Rooijen i registolen.

michael-bay-photo-525fea9c3d214

Vil Michael Bay lage en action-orgie ut av Hitchcock-klassikeren?

 

Det ryktes at Naomi Watts, som sist fik unison kritikerjuling for sin tolkning av prinsesse Diana, snuser på å gjenta rollen til Tippi Hedren. Store sko å fylle, men med et godt manus og «behersket» regi kan Watts levere underverker; som blant annet i «21 Grams», «Mulholland Drive» og «The Impossible».

Det store spørsmålet blir om Bay makter å beherske seg, eller om filmen vil overstrømmes av kamikazefugler med bomber og granater. Med filmer som «Transformers» og «Armageddon» på CV-en skal det bli spennende (?) å se hva Bay klarer å tilføre thrilleren. Sikkert er det at settingen skal flyttes tilbake til den opprinnelige engelske landsbygda.

Det bør nevnes at remakes av Hitchcock-klassikere har en heller broget historikk. Når dyktige Gus Van Sant regisserte en remake av Hitchcocks mest kjente film, «Psycho», bestemte han seg for å lage en eksakt «kopi» bilde for bilde, scene for scene, klipp for klipp – eneste forskjellen var at 1998-versjonen var i farger. Tidenes mest unødvendige film!

Remaken av «Fuglene» har foreløpig ikke fått en bestemt releasedato.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!