Film

Actionregissøren, og -produsenten, fremfor noen, kjent for sine blockbusterfilmer, med gigantiske over-the-topp eksplosjoner, smarte one liners, klisjéfylt dialog og svulstig musikk, skal nå ta for seg en av Alfred Hitchcocks mest klassiske filmer.
Annonse
Annonse
forfatter

Tippi Hedren mottok heder og ære i 1963 for sin tolkning av Melanie Daniels, den kvinnelige hovedrollene i Hitchcocks thrillermesterverk “The Birds”.

Filmen var i sin tid teknisk banebrytende, og har for all ettertid skremt sarte sjeler fra å mate duer og måker på byens torg.

Hitchcocks film var løselig basert på novellen, ved samme navn, til Daphne du Maurier.

Den ikoniske grøsseren forteller den absurde historien om Melanie Daniels (Hedren) som reiser fra San Francisco til den lille fiskerlandsbyen Bodega Bay i jakten på ungkaren Mitch Brenner (Rod Taylor). I løpet av helgen samler det seg tusenvis av fugler der av alle slags arter, som uten noen tilsynelatende grunn angriper både barn og voksne.

birds_xlg

Annonse

Hitcocks thrillermesterverk – “The Birds” (1963).

 

Nå melder blant annet britiske “The Guardian” at selveste macho-regissøren/-produsenten fremfor noen, og en av USAs fremste eksponenter for amerikansk blockbuster-film, Michael Bay, skal produsere en remake av “Fuglene”, med relativt ukjente Diedrik Van Rooijen i registolen.

michael-bay-photo-525fea9c3d214

Vil Michael Bay lage en action-orgie ut av Hitchcock-klassikeren?

Annonse

 

Det ryktes at Naomi Watts, som sist fik unison kritikerjuling for sin tolkning av prinsesse Diana, snuser på å gjenta rollen til Tippi Hedren. Store sko å fylle, men med et godt manus og “behersket” regi kan Watts levere underverker; som blant annet i “21 Grams”, “Mulholland Drive” og “The Impossible”.

Det store spørsmålet blir om Bay makter å beherske seg, eller om filmen vil overstrømmes av kamikazefugler med bomber og granater. Med filmer som “Transformers” og “Armageddon” på CV-en skal det bli spennende (?) å se hva Bay klarer å tilføre thrilleren. Sikkert er det at settingen skal flyttes tilbake til den opprinnelige engelske landsbygda.

Det bør nevnes at remakes av Hitchcock-klassikere har en heller broget historikk. Når dyktige Gus Van Sant regisserte en remake av Hitchcocks mest kjente film, “Psycho”, bestemte han seg for å lage en eksakt “kopi” bilde for bilde, scene for scene, klipp for klipp – eneste forskjellen var at 1998-versjonen var i farger. Tidenes mest unødvendige film!

Remaken av “Fuglene” har foreløpig ikke fått en bestemt releasedato.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.