TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Me Tarzan, you Jane!

En av filmhistoriens mest filmatiserte karakterer, Tarzan, kommer nå tilbake til det hvite lerret. Med vår egen Alexander Skarsgård og Margot Robbie i hovedrollene.

forfatter
Publisert 12.02.14 - 16:57

Historiene om «apemannen» Tarzan, av Edgar Rice Burroughs, som vokste opp blant de store apene i den afrikanske jungelen, har blitt filmatisert utallige ganger; ifølge filmnettstedet imdb.com er man nå oppe i ca. 95 (!) filmer. De meste kjente av dem alle er nok fortsatt med tysk-amerikaneren (født i dagens Romania) Johnny Weissmuller som spilte Tarzan i hele 12 filmer i perioden 1932-1948.

Johnny Weissmuller, Tarzan

Johnny Weismuller (1904-1984) som Tarzan og Maureen O’Sullivan (1911-1998) som Jane Parker, fra «Tarzan the Ape Man» (1932).

tarzan-finds-a-son-original

En klassisk Tarzan-film, «Tarzan Finds a Son!», fra 1939.

Weissmuller portretterte den klassiske macho-Tarzan som nærmest klubbet ned kvinnene før han dro dem hjem til sin spartanske trehytte.

Det var en ganske annen Tarzan vi fikk se i 1999, da i tegnet versjon fra Disney, men fortsatt med kjønnsstereotypier. Til tross for musikk av Phil Collins endte denne actionpregede filmen, med nydelig animasjon, opp som Disneys sjette mest innbringende film noensinne med en totalomsetning på nærmere 2,8 milliarder kroner.

Tarzan Disney

 

Svært mange andre skuespillere har kledd seg i lendeklede og svingt seg fra lianene, deriblant Michael T. Weiss, Christopher Lambert, David Carpenter og Gordon Scott (i «Tarzan’s Greatest Adventure» fra 1959 der selveste Sean Connery hadde en rolle).

Nå er det altså dags for at David Yates (som blant annet har regissert 4 av Harry Potter-filmene) skal sette seg i registolen og bringe apemannen tilbake til det store lerretet, og det med vår egen Alexander Skarsgård («True Blood») i hovedrollen. Som hans «babe», Jane, skal australske Margot Robbie (som vi sist så i «The Wolf of Wall Street») ikle seg tigerbikinien. Robbie er så visst ikke ukjent med å kle av seg på film, så dette skal nok gå riktig så bra.

alexander-skarsgard-tarzan

Alxander Skarsgård som Tarzan.

I tillegg toppes skuespillerlaget med Christoph Waltz («Inglourious Basterds») og Samuel L Jackson.

Stuart Beattie og Craig Brewer skal skrive manusskriptet, og med flere av «Pirates of the Caribbean»-filmene og «G.I. Joe» på CV-en så er de så visst ingen noviser innenfor blockbuster-gamet.

 

Hverken releasedato eller plott er kjent på nåværende tidspunkt.

 

19th Annual Critics' Choice Movie Awards - Arrivals

Margot Robbie som Jane.

 

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde