Marseille tar form

Gerard Depardieu går i kompaniskap med Netflix om fransk versjon av "House of Cards".

Skrevet av / 07.07.15 - 09:00
Marseille tar form

Det har lenge vært klart at Netflix vil lansere en ny originalserie senhøsten 2015, med tittelen «Marseille». Tittelen henspiller på Frankrikes nest største by, havnebyen med de mange innvandrerne, Marseille. Med nærmere 850.000 innbyggere og Europas største andel av muslimer er Marseille en smeltedigel av en by som forener Europa, Nord-Afrika og Midtøsten – og ligger som en litt uoppdaget perle i Middelhavet.

Marseille - Netflix

Marseille

Nå er det så godt som bekreftet av det franske filmikonet Gerard Depardieu skal ha hovedrollen. Depardieu er kjent fra roller i så varierte filmer som «Møte med Margueritte», «Politidistrikt 13», «La vie en rose», «Paris je t’aime», «Greven av Monte Cristo»,  (norske) «Jeg er Dina», «1492»,  og ikke minst «Jean de Florette» og som Obelix i «Asterix»-filmene.

dRv0kWU9ZdjyPf9EqzVdiG7ozBO

Fra Depardieus glansdager, «Jean de Florette» (1986).

 

Depardieu vil spille den franske versjonen av Kevins Spaceys kyniske og nådeløse politiker fra «House of Cards», hans vei mot maktens tinde i Washington D.C., koste hva det koste vil. «Marseille» blir Netflix’ første franskspråklige produksjon. Om ikke en eksakt kopi av sin amerikanske «fetter» (som igjen er en remake av britisk miniserie), vil den åtte episoders serien fokusere på den politiske maktkampen i Marseille, med korrupte politiker og kamp om den politiske tronen i det ordføreren «på livstid» møter sin unge og ambisiøse protégé i bitter valgkamp.

Serien er skrevet av Dan Franck («Carlos»). De to første episodene vil blir regissert av Florent-Emilio Siri, og Samuel Benchetrit vil også regissere noen av episodene.

Premieredatoen er ikke klar, bortsett fra den u-spesifikke «mot slutten av 2015».

Dette kan bli veldig bra!

Netflix_Logo_Digital-Video

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Comeback?

Scroll to Top