Search
Generic filters

Marco Polo blir første Netflix-serie med HDR

Streaming-gigantens første serie i 4K med High Dynamic Range kommer i 2016, forteller Netflix' kommunikasjonssjef Joris Evers.

Lyd & Bilde var på plass under Copenhagen Future TV-konferansen, som fant sted i Københavns Tivoli Hotel Congress Center tirsdag 2.juni. Der fikk vi snakke med Netflix’ europeiske kommunikasjonssjef Joris Evers, hvor temaet var Netflix sitt oppdaterte brukergrensesnitt for smart-TV og nettlesere!

I intervjuet kan du selv se hvordan det nye systemet skiller seg fra det gamle. I korte trekk handler det om et hurtigere og mer dynamisk brukergrensesnitt hvor innholdet begynner å spille med en gang man har valgt en bestemt film eller TV-serie, uten at man behøver å trykke «play». Samtidig blir nettleserversjonen, som ikke er forandret siden 2011, mer lik app-versjonene av Netflix.

Slik blir det nye Netflix web-interface seende ut.
Slik vil det nye Netflix brukergrensesnittet for web se ut.

HDR: Innholdet blir mer levende
Vi var selvsagt nysgjerrige om Mr. Evers kunne fortelle oss noe nytt rundt deres satsing på 4K-innhold med i HDR (High Dynamic Range) kvalitet. At Netflix på et tidspunkt kom til å levere HDR-innhold var allerede kjent. Joris Evers kunne imidlertid nå bekrefte at det første 4K HDR-innholdet fra Netflix blir sesong 2 av deres egen originalserie Marco Polo, som får premiere i 2016.
marco-polo-image-lorenzo-richelmy marco-polo-lorenzo-richelmy marco-polo-benedict-wong marco-polo-image-lorenzo-richelmy-zhu-zhu
<
>

-Det kule med High Dynamic Range er at en film eller TV-serie nesten blir levende i stuen din, forteller Joris Evers. Når du ser en soloppgang på TV-en får du nesten behov for å ta frem solbrillene! Så livaktig blir det, omtrent som å være der, sier han.

4K HDR vil kreve en litt høyere bitrate enn normal 4K (18 Mb/s sammenlignet med 15,6 Mb/s). TVer som støtter Netflix HDR vil automatisk kjenne igjen og utnytte det ekstra dynamikkområdet i HDR-bildesignalet. Både Samsung, LG og Sony har annonsert at de vil slippe HDR-kompatible TV-er i løpet av året. Det vil i første omgang begrense seg til toppmodellene, da HDR-innhold krever skjermer med ekstra kraftig lysstyrke og kontrast for å fungere etter intensjonen. HDR er også en del av den nye Ultra-HD Blu-ray standarden.

Globale lisensrettigheter
Joris Evers fortalte videre at de jobber kontinuerlig med å sikre seg globale lisensrettigheter til innhold. Det skal etterhvert bli mulig å se nyeste episode av favorittserien sin enten man befinner seg hjemme i Norge eller ute på reise. Dermed skal det også bli mindre behov for å «lure» Netflix-appen til å tro man befinner seg i et annet land for å få tilgang til det man vil se. Evers understreker at dette er en gradvis prosess som vil ta flere år.

Det nye Netflix-brukergrensesnittet skal etter planen bli tilgjengelig for norske Netflix-brukere i løpet av juni. Nøyaktig tidspunkt kan variere avhengig av hvilken Smart-TV du har.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.