Marco Polo blir første Netflix-serie med HDR

Streaming-gigantens første serie i 4K med High Dynamic Range kommer i 2016, forteller Netflix' kommunikasjonssjef Joris Evers.

Skrevet av / 02.06.15 - 18:38
Marco Polo blir første Netflix-serie med HDR

Lyd & Bilde var på plass under Copenhagen Future TV-konferansen, som fant sted i Københavns Tivoli Hotel Congress Center tirsdag 2.juni. Der fikk vi snakke med Netflix’ europeiske kommunikasjonssjef Joris Evers, hvor temaet var Netflix sitt oppdaterte brukergrensesnitt for smart-TV og nettlesere!

I intervjuet kan du selv se hvordan det nye systemet skiller seg fra det gamle. I korte trekk handler det om et hurtigere og mer dynamisk brukergrensesnitt hvor innholdet begynner å spille med en gang man har valgt en bestemt film eller TV-serie, uten at man behøver å trykke «play». Samtidig blir nettleserversjonen, som ikke er forandret siden 2011, mer lik app-versjonene av Netflix.

Slik blir det nye Netflix web-interface seende ut.
Slik vil det nye Netflix brukergrensesnittet for web se ut.

HDR: Innholdet blir mer levende
Vi var selvsagt nysgjerrige om Mr. Evers kunne fortelle oss noe nytt rundt deres satsing på 4K-innhold med i HDR (High Dynamic Range) kvalitet. At Netflix på et tidspunkt kom til å levere HDR-innhold var allerede kjent. Joris Evers kunne imidlertid nå bekrefte at det første 4K HDR-innholdet fra Netflix blir sesong 2 av deres egen originalserie Marco Polo, som får premiere i 2016.
marco-polo-image-lorenzo-richelmy marco-polo-lorenzo-richelmy marco-polo-benedict-wong marco-polo-image-lorenzo-richelmy-zhu-zhu
<
>

-Det kule med High Dynamic Range er at en film eller TV-serie nesten blir levende i stuen din, forteller Joris Evers. Når du ser en soloppgang på TV-en får du nesten behov for å ta frem solbrillene! Så livaktig blir det, omtrent som å være der, sier han.

4K HDR vil kreve en litt høyere bitrate enn normal 4K (18 Mb/s sammenlignet med 15,6 Mb/s). TVer som støtter Netflix HDR vil automatisk kjenne igjen og utnytte det ekstra dynamikkområdet i HDR-bildesignalet. Både Samsung, LG og Sony har annonsert at de vil slippe HDR-kompatible TV-er i løpet av året. Det vil i første omgang begrense seg til toppmodellene, da HDR-innhold krever skjermer med ekstra kraftig lysstyrke og kontrast for å fungere etter intensjonen. HDR er også en del av den nye Ultra-HD Blu-ray standarden.

Globale lisensrettigheter
Joris Evers fortalte videre at de jobber kontinuerlig med å sikre seg globale lisensrettigheter til innhold. Det skal etterhvert bli mulig å se nyeste episode av favorittserien sin enten man befinner seg hjemme i Norge eller ute på reise. Dermed skal det også bli mindre behov for å «lure» Netflix-appen til å tro man befinner seg i et annet land for å få tilgang til det man vil se. Evers understreker at dette er en gradvis prosess som vil ta flere år.

Det nye Netflix-brukergrensesnittet skal etter planen bli tilgjengelig for norske Netflix-brukere i løpet av juni. Nøyaktig tidspunkt kan variere avhengig av hvilken Smart-TV du har.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gentlemanstyven vender tilbake

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Scroll to Top