TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Mannen som elsket Yngve

Filmen fikk Amanda både som beste barne- og ungdomsfilm samt årets beste.

forfatter
Publisert 19.10.08 - 14:06

Om den er bedre enn O`Horten eller Lønsj er vi slettes ikke sikker på. De to siste er modnere, mer kompliserte og dessuten dristigere enn Mannen som elsket Yngve. Når så er sagt må vi bare legge til at Stian Kristiansens debutarbeide er imponerende fra aller første klassetur der Jarle Klepp i Rolf C. Larsens skikkelse, presenterer seg selv og den tid han lever. Året er 1989, muren har falt og Jarle med kamerater spiller i Mathias Rust Band. Det er livet etter skoletid, rundt dette rockebandet, filmen dreier seg.

Jarle er kjæreste med Katrine, men så får klassen en ny elev, Yngve som attpå til driver med kapitalistsporten tennis. Jarle er plutselig forelsket både i Katrine og Yngve på samme tid. Det er her filmens konflikt ligger. Samt om en mor som er skilt fra en ugrei far, og i tillegg mister jobben.

Enda en lei situasjon for Jarle. Mannen som elsket Yngve blir altså en film om det å vokse opp i Stavanger helt på begynnelsen av nittitallet, ført i pennen av Tore Renberg som også skrev romanen med samme tittel. Tidsbildet er flott, de unge skuespillerne fungerer glimrende, og det er blitt en tvers gjennom sjarmerende film, full av gjenkjennbar tidskoloritt. Varm, med kjærlighet og forståelse for dem vi møter.

Et gledelig møte med en ny, begavet norsk regissør. Absolutt fem stjerner. Tilleggsmaterialet, der også de fleste foran og bak kamera intervjues, er gjennomarbeidet, solid laget uten sjuskeri.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 3. september
Regi: Stian Kristiansen
Med: Ole C. Ertvåg, Rolf K. Larsen, Ida E. Broch, Jørgen Langhelle
Land: Norge       År: 2008      Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har nettopp gitt Mike White klarsignal for en tredjesesong av det dekadente rikmannsdramaet.
Nytt fra Pixar! Kunstnerne i Disney/Pixar er på trappene med en ny animasjonsfilm. Nå er den første teaseren sluppet.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Ny "Yellowstone"-serie! I januar kommer Taylor Sheridan med nok en prequel-serie til Yellowstone. Nå er den første teaseren her.
Følg Lyd & Bilde