DVD-anmeldelse

Filmen fikk Amanda både som beste barne- og ungdomsfilm samt årets beste.

Om den er bedre enn O`Horten eller Lønsj er vi slettes ikke sikker på. De to siste er modnere, mer kompliserte og dessuten dristigere enn Mannen som elsket Yngve. Når så er sagt må vi bare legge til at Stian Kristiansens debutarbeide er imponerende fra aller første klassetur der Jarle Klepp i Rolf C. Larsens skikkelse, presenterer seg selv og den tid han lever. Året er 1989, muren har falt og Jarle med kamerater spiller i Mathias Rust Band. Det er livet etter skoletid, rundt dette rockebandet, filmen dreier seg.

Jarle er kjæreste med Katrine, men så får klassen en ny elev, Yngve som attpå til driver med kapitalistsporten tennis. Jarle er plutselig forelsket både i Katrine og Yngve på samme tid. Det er her filmens konflikt ligger. Samt om en mor som er skilt fra en ugrei far, og i tillegg mister jobben.

Enda en lei situasjon for Jarle. Mannen som elsket Yngve blir altså en film om det å vokse opp i Stavanger helt på begynnelsen av nittitallet, ført i pennen av Tore Renberg som også skrev romanen med samme tittel. Tidsbildet er flott, de unge skuespillerne fungerer glimrende, og det er blitt en tvers gjennom sjarmerende film, full av gjenkjennbar tidskoloritt. Varm, med kjærlighet og forståelse for dem vi møter.

Et gledelig møte med en ny, begavet norsk regissør. Absolutt fem stjerner. Tilleggsmaterialet, der også de fleste foran og bak kamera intervjues, er gjennomarbeidet, solid laget uten sjuskeri.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 3. september
Regi: Stian Kristiansen
Med: Ole C. Ertvåg, Rolf K. Larsen, Ida E. Broch, Jørgen Langhelle
Land: Norge       År: 2008      Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.