Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic 17. august

Se teaseren for det nye horror-dramaet her.

Skrevet av / 03.07.20 - 09:07
Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic 17. august

Hvis du forstår deg på ordene: «Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn»  så les videre. Alle andre som gjerne vil vite mer om en av verdenshistorien mest innflytelsesrike grøsserforfattere, bør også lese med.

H.P. Lovecraft er et litterært ikon som har inspirert mange kjente forfattere som Stephen King og Clive Barker. Gjennom mange noveller skapte han et fiktivt univers – den såkalte Ctuhulhu-mytologien – med en omfangsrik kosmologi bestående av eldgamle guder og andre skapninger, som typisk eksisterer utenfor tid og rom, men blir tilbedt av kultister og andre mennesker på randen av sinnssykdom.

Les også Stilsikker fantasygrøss Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.

Lovecraft har inspireret både dataspill og heavy metal

Lovecraft var stort sett ukjent i sin tid – han bodde hovedsakelig i Providence, Rhode Island, i årene mellom 1890 og 1937 – men etter hans død har verkene hans – med titler som «The Call of Cthulhu»«At the Mountains of Madness og «The Shadow out of Time» – inspirert både rollespill («Call of Cthulhu» fra Chaosium), brettspill («Arkham Horror») og musikk (f.eks. Metallicas «The Thing That Should Not Be»).

Også dataspillet «Doom» er inspirert av Lovecrafts mytologi, ikke minst fordi hoveddesigneren bak «Doom», Sandy Petersen, også var hovedforfatter av rollespillet «Call of Cthulhu». 

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn*

Fortsatt ingen Lovecraft-film

Men en profesjonell film eller tv-serie basert på Cthulhu-mytologien har vi enda til gode. Guillermo del Toro har gjennom flere år forsøkt å lage en film basert på «At the Mountains of Madness», men filmen har inntil videre ikke blitt til noe. Bl.a. fordi filmstudioene ikke er begeistret for å finansiere den ekstremt dyre filmen, dersom den blir for uhyggelig for barn og unge.

Men nå får vi en Lovecraft-serie

Men slike rammer har ikke kabel- og streaming-giganter som Netflix og HBO, og derfor kan vi nå se fram til en vaskeekte horror-tv-serie basert på Lovecrafts mytologi.

Serien får navnet «Lovecraft Country», og den har premiere på HBO Nordic den 17. august.

Bak seren står flere kjente produsenter og instruktører med Jordan Peele og J.J. Abrams i spissen.

Serien følger Atticus Freeman (Jonathan Majors), som begir seg ut på roadtrip sammen med barndomsvenninen, Letitia (Jurnee Smollet-Bell) og onkelen George (Courtney B. Vance) for å finne sin forsvunnede far (Michael K. Williams). Turen gjennom Jim Crows USA på 50-tallet blir en kamp om overlevelse, i et land som er voldsomt preget av rasisme, men som også er hjemsøkt av noen fryktinngytende monstre.

Blant de andre medvirkende er Aunjanue Ellis («When They See Us»), Abbey Lee («Mad Max: Fury Road»), Jada Harris («The Resident»), Wunmi Mosaku («Fantastic Beasts and Where to Find Them»), Jamie Chung («Once Upon a Time»), Jamie Neumann («The Deuce»), Jordan Patrick Smith («Vikings») og Tony Goldwyn («Scandal»).

Lovecraft Country er basert på Matt Ruffs bestselger med samme navn, som flettet skrekkfiksjonen av forfatteren H.P. Lovecraft, med rasismen i 50-tallets USA.

Lovecraft Country består av 10 episoder. En trailer for serien kan du se under.

*In his house at R’lyeh dead Cthulhu waits dreaming.

https://www.youtube.com/watch?v=VJV9acMsDwM&feature=youtu.be

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top