Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic 17. august

Se teaseren for det nye horror-dramaet her.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du forstår deg på ordene: «Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn»  så les videre. Alle andre som gjerne vil vite mer om en av verdenshistorien mest innflytelsesrike grøsserforfattere, bør også lese med.

H.P. Lovecraft er et litterært ikon som har inspirert mange kjente forfattere som Stephen King og Clive Barker. Gjennom mange noveller skapte han et fiktivt univers – den såkalte Ctuhulhu-mytologien – med en omfangsrik kosmologi bestående av eldgamle guder og andre skapninger, som typisk eksisterer utenfor tid og rom, men blir tilbedt av kultister og andre mennesker på randen av sinnssykdom.

Les også
Stilsikker fantasygrøss Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.

Lovecraft har inspireret både dataspill og heavy metal

Lovecraft var stort sett ukjent i sin tid – han bodde hovedsakelig i Providence, Rhode Island, i årene mellom 1890 og 1937 – men etter hans død har verkene hans – med titler som «The Call of Cthulhu»«At the Mountains of Madness og «The Shadow out of Time» – inspirert både rollespill («Call of Cthulhu» fra Chaosium), brettspill («Arkham Horror») og musikk (f.eks. Metallicas «The Thing That Should Not Be»).

Også dataspillet «Doom» er inspirert av Lovecrafts mytologi, ikke minst fordi hoveddesigneren bak «Doom», Sandy Petersen, også var hovedforfatter av rollespillet «Call of Cthulhu». 

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn*

Fortsatt ingen Lovecraft-film

Men en profesjonell film eller tv-serie basert på Cthulhu-mytologien har vi enda til gode. Guillermo del Toro har gjennom flere år forsøkt å lage en film basert på «At the Mountains of Madness», men filmen har inntil videre ikke blitt til noe. Bl.a. fordi filmstudioene ikke er begeistret for å finansiere den ekstremt dyre filmen, dersom den blir for uhyggelig for barn og unge.

Men nå får vi en Lovecraft-serie

Men slike rammer har ikke kabel- og streaming-giganter som Netflix og HBO, og derfor kan vi nå se fram til en vaskeekte horror-tv-serie basert på Lovecrafts mytologi.

Serien får navnet «Lovecraft Country», og den har premiere på HBO Nordic den 17. august.

Bak seren står flere kjente produsenter og instruktører med Jordan Peele og J.J. Abrams i spissen.

Serien følger Atticus Freeman (Jonathan Majors), som begir seg ut på roadtrip sammen med barndomsvenninen, Letitia (Jurnee Smollet-Bell) og onkelen George (Courtney B. Vance) for å finne sin forsvunnede far (Michael K. Williams). Turen gjennom Jim Crows USA på 50-tallet blir en kamp om overlevelse, i et land som er voldsomt preget av rasisme, men som også er hjemsøkt av noen fryktinngytende monstre.

Blant de andre medvirkende er Aunjanue Ellis («When They See Us»), Abbey Lee («Mad Max: Fury Road»), Jada Harris («The Resident»), Wunmi Mosaku («Fantastic Beasts and Where to Find Them»), Jamie Chung («Once Upon a Time»), Jamie Neumann («The Deuce»), Jordan Patrick Smith («Vikings») og Tony Goldwyn («Scandal»).

Lovecraft Country er basert på Matt Ruffs bestselger med samme navn, som flettet skrekkfiksjonen av forfatteren H.P. Lovecraft, med rasismen i 50-tallets USA.

Lovecraft Country består av 10 episoder. En trailer for serien kan du se under.

*In his house at R’lyeh dead Cthulhu waits dreaming.

https://www.youtube.com/watch?v=VJV9acMsDwM&feature=youtu.be

 

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.