DVD-anmeldelse

Regissør Clooney har fra før den meget gode Good Night, and Good Luck på samvittigheten, en svært politisk filmen med et klart og viktig budskap.

Med Leatherheads går han den stikk motsatte veien. Dette er en lettbent, tidvis sjarmerende komedie uten snev av politisk brodd. Lykkes han nå også?

Nei! Han lykkes ikke. Leatherheads er historien om begynnelsen på profesjonaliseringen av amerikansk fotball på 1920-tallet. Sikkert interessant nok, men problemet er selve plottet som spinner rundt den noe tvilsomme krigsheltehistorien til John Krasinski, nå er på vei inn som proffspiller. På jakt etter skandalehistorien finner vi den yppige og munnrappe journalisten Renée Zellweger, som storsjarmøren Clooney straks legger seg etter. Vi når aldri noe klimaks, men blir heller vitne til at luften går fullstendig ut av ballongen.

Med tidsriktig fremstilling av epoken lykkes derimot Clooney til gangs, her gir kulissene, detaljene, musikken og klærne et meget presist, om noe karikert, bilde av 1920-tallet. Dette er tidvis småmorsomt, sjarmerende lettbent skuespill der kjemien mellom Clooney og Zellweger er god, men hovedsaklig både langdrygt og direkte kjedelig. Sikkert interessant for dem som er svært interessert i amerikansk fortball, for alle andre, se heller Any Given Sunday.

Billedkvaliteten er noe dus med svake farger og kontraster. Lydsporet er veldig bra uten de helt store variasjoner. Kun noen utelatte scener i bonus.

Tor Aavatsmark

 

Release: 24. september
Regi: George Clooney
Med: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce
Land: USA      År: 2008    Tid: 1:49 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.