TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Leatherheads

Regissør Clooney har fra før den meget gode Good Night, and Good Luck på samvittigheten, en svært politisk filmen med et klart og viktig budskap.

forfatter
Publisert 19.10.08 - 15:35

Med Leatherheads går han den stikk motsatte veien. Dette er en lettbent, tidvis sjarmerende komedie uten snev av politisk brodd. Lykkes han nå også?

Nei! Han lykkes ikke. Leatherheads er historien om begynnelsen på profesjonaliseringen av amerikansk fotball på 1920-tallet. Sikkert interessant nok, men problemet er selve plottet som spinner rundt den noe tvilsomme krigsheltehistorien til John Krasinski, nå er på vei inn som proffspiller. På jakt etter skandalehistorien finner vi den yppige og munnrappe journalisten Renée Zellweger, som storsjarmøren Clooney straks legger seg etter. Vi når aldri noe klimaks, men blir heller vitne til at luften går fullstendig ut av ballongen.

Med tidsriktig fremstilling av epoken lykkes derimot Clooney til gangs, her gir kulissene, detaljene, musikken og klærne et meget presist, om noe karikert, bilde av 1920-tallet. Dette er tidvis småmorsomt, sjarmerende lettbent skuespill der kjemien mellom Clooney og Zellweger er god, men hovedsaklig både langdrygt og direkte kjedelig. Sikkert interessant for dem som er svært interessert i amerikansk fortball, for alle andre, se heller Any Given Sunday.

Billedkvaliteten er noe dus med svake farger og kontraster. Lydsporet er veldig bra uten de helt store variasjoner. Kun noen utelatte scener i bonus.

Tor Aavatsmark

 

Release: 24. september
Regi: George Clooney
Med: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce
Land: USA      År: 2008    Tid: 1:49 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde