Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lasse Hallström filmer for Viaplay

Tom Wlaschiba (fra Game of Thrones) blir å se i den nye Hallström-filmen på Viaplay.

Skrevet av / 05.07.22 - 10:51
Lasse Hallström filmer for Viaplay

I høst blir det premiere på Viaplays nye storfilm Hilma om den banebrytende svenske kunstneren Hilma af Klint (1862-1944).

Bak filmen står den svenske regissøren Lasse Hallström (What’s Eating Gilbert Grape, Chocolat), som denne gang har med seg sin datter Tora Hallström og kone Lena Olin (Havana) i sentrale roller. De to spiller henholdsvis den yngre og eldre utgaven av Hilma.

Hilma 14
Hilma (Foto: Viaplay)

Game of Thrones– og Stranger Things-stjernen Tom Wlaschiba spiller en av hovedrollene, som den østeriske filosofen Rudolf Steiner. Steiner grunnla den spirituelle bevegelsen antroposofi, samt waldorfpedagogikken som Steinerskolen baserer seg på. Hilma af Klint var svært fascinert av Steiners filosofi og bevegelse, samtidig som han ble en slags antagonist for henne. Under sin karriere skapte Hilma af Klint mange tusen maleri, skisser og akvareller som revolusjonerte malerkunsten. Underveis i dette arbeidet søkte hun ofte råd fra Rudolf Steiner. Men det var først mer enn 20 år etter sin død at Hilma af Klints verker ble oppdaget og vist for verden. Gjenoppdagelsen av hennes verker regnes for å være en av de største kunsthistoriske oppdagelsene de seneste år.

Les også Usedvanlig handlingsmettet En usedvanlig handlingsmettet sesong byr på nye overraskelser, uventede vendinger og karakterer som reiser seg til noe stort.

– Steiners idéer og arbeid har ikke bare inspirert den gåtefulle Hilma af Klint og hennes utrolige kunst, men også hatt stor innflytelse frem til den dag i dag. Å få utforske livshistorien til disse menneskene sammen med Lasse Hallström og resten av produksjonen, har vært en gøy og innsiktsfull reise, sier Tom Wlaschiha.

I tillegg spiller den britiske skuespilleren Jazzy de Lisser (Game of Thrones) rollen som Thomasine Andersson. Hun var sykepleier til Hilma af Klints mor, og ble også Hilma beste venninne og livspartner. Sammen dro de på flere reiser rundt i Europa.

– Det var et privilegium å få gi liv til denne historien om kvinner som var langt forut for sin tid, sier Jazzy de Lisser.

Hilma 10 Hilma 11 Hilma 12 Hilma 13 Hilma 15 Hilma 2 Hilma 8 Hilma 9 Hilma 3 Hilma 5 Hilma 6 Hilma 7
<
>
Hilma (Foto: Viaplay)

Under innspillingen ble det gjort kopier av Hilma af Klints verker i autentisk størrelse.

– Jeg er utrolig takknemlig over å få jobbe med Tom Wlaschiha i rollen som Rudolf Steiner. Han var en av de få mennene som Hilma virkelig så opp til, og som var en autoritet for henne. På godt og vondt. Thomasine Andersson var Hilmas livspartner i senere år, hennes hjelper og sekretær. Hun origaniserte Hilmas arbeid, oversatte tekster til tysk og fulgte henne opp på alle reiser. Jazzy de Lisser spiller denne rollen med et utrolig autentisk tonefall, sier regissør Lasse Hallström.

Les også Tragikomidronningen Nok en gang serverer Henriette Steenstrup fortreffelig, varmhjertet, tragikomisk hverdagsdrama.

I tillegg til de nevnte navnene ovenfor, spiller Lily Cole, Cathrine Chalk, Rebecca Calder, Maeve Dermody, Anna Björk, Adam Lundgren, Martin Wallström og Jens Hultén i filmen.

Hilma får premiere på kino og eksklusivt på Viaplay i høst.

Filmen produseres av Helena Danielsson, Lasse Hallström og Sigurdjon Sigvatsson.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top