TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Lange flate ballær 2

En oppfølger til Harald Zwarts store suksess om de seks velfødde mennene fra EdGarasjen i Fredrikstad var uunngåelig. Denne gang er de innkalt på repøvelse, og i grunnen hadde vi vel ikke ventet noe annet tema for oppfølgeren.

forfatter
Publisert 24.09.08 - 14:00

Innkallingen til repøvelse kommer som i alle slike filmer som en ubehagelig overraskelse for mennene fra Fredrikstad.

De har slanket seg litt siden sist, men har beholdt det gode humøret, og skuespilleriet befinner seg på samme plan som forrige gang. Forbedringer er det neppe mulig å skue. Vi skulle også ønsket at manusforfatteren hadde satt seg ned en ekstra ettermiddag og tenkt over hva han bedrev, for dette er syltynt og til tider pinlig dumt, plumpt og forferdelig. Når man så legger til at Zwart ikke er noen stor humorist, er det meste sagt.

Men en stor kinosuksess er det blitt fordi det også synes at Zwart er en dyktig fagmann, han kan lage film, og er dessuten usedvanlig smart og Hollywoodkjent. Å få Don Johnson til å spille admiral i hvit uniform, løfte hele historien fra Fredrikstad over til å bli en slags katastrofefilm, er helt glitrende, og aldri før har Plankebyen vært så nær den totale undergang som her.

Digitalisert sprengeferdig atomubåt i byens tørrdokk, jo det lukter fugl. Vi skjønner altså suksessen, tross alt, men gruer oss allerede til den neste oppfølgeren. Måtte manusforfatteren jobbe bare litt hardere! Filmen får to stjerner. Ekstramaterialet inneholder mye, bl.a. en bakomfilm for dem som orker enda mer.

Pål Bang-Hansen

 

 

Release: 18. juni
Regi: Harald Zwart
Med: Jan Edgar Fjell, Frode Lie, Kai H. Hansen, Henrik Nielsen, Don Johnson
Land: USA    År: 2008    Tid: 1:37 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde