DVD-anmeldelse

En oppfølger til Harald Zwarts store suksess om de seks velfødde mennene fra EdGarasjen i Fredrikstad var uunngåelig. Denne gang er de innkalt på repøvelse, og i grunnen hadde vi vel ikke ventet noe annet tema for oppfølgeren.

Innkallingen til repøvelse kommer som i alle slike filmer som en ubehagelig overraskelse for mennene fra Fredrikstad.

De har slanket seg litt siden sist, men har beholdt det gode humøret, og skuespilleriet befinner seg på samme plan som forrige gang. Forbedringer er det neppe mulig å skue. Vi skulle også ønsket at manusforfatteren hadde satt seg ned en ekstra ettermiddag og tenkt over hva han bedrev, for dette er syltynt og til tider pinlig dumt, plumpt og forferdelig. Når man så legger til at Zwart ikke er noen stor humorist, er det meste sagt.

Men en stor kinosuksess er det blitt fordi det også synes at Zwart er en dyktig fagmann, han kan lage film, og er dessuten usedvanlig smart og Hollywoodkjent. Å få Don Johnson til å spille admiral i hvit uniform, løfte hele historien fra Fredrikstad over til å bli en slags katastrofefilm, er helt glitrende, og aldri før har Plankebyen vært så nær den totale undergang som her.

Digitalisert sprengeferdig atomubåt i byens tørrdokk, jo det lukter fugl. Vi skjønner altså suksessen, tross alt, men gruer oss allerede til den neste oppfølgeren. Måtte manusforfatteren jobbe bare litt hardere! Filmen får to stjerner. Ekstramaterialet inneholder mye, bl.a. en bakomfilm for dem som orker enda mer.

Pål Bang-Hansen

 

 

Release: 18. juni
Regi: Harald Zwart
Med: Jan Edgar Fjell, Frode Lie, Kai H. Hansen, Henrik Nielsen, Don Johnson
Land: USA    År: 2008    Tid: 1:37 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.