TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Kinoene går et steg lenger

Nå får kinoene regn, snø og varmluft, i søken etter enda mer realistiske opplevelser.

forfatter
Publisert 08.05.15 - 00:01

Hvis du trodde 3D er det mest realistiske du får se på kino, tro om igjen. Med 4DX ønsker man å gå enda lenger, og tilby den mest oppslukende kinoopplevelsen man kan tenke seg. Og hvordan gjør man det? Jo, ved å flytte regn, snø og vind inn i kinosalen!

Kinosalene stemplet med 4DX stimulerer allerede flere sanser, ved å pumpe lukter inn i rommet, sammen med bevegende, vibrerende og innimellom kilende stoler. Er det jordskjelv på skjermen? Forbered deg på å bli ristet i fillebiter!

Nå kommer altså også været inn i kinosalen.

Dermed skal man få enda mer økt realisme til det som skjer på skjermen, det være seg oversvømmelser, eksplosjoner, jordskjelv, tornadoer og branner.

Utvalgte kinoer rundt i verden vil til sommeren vise filmer som Mad Max: Fury Road, Avengers: Age of Ultron, Furious 7 og San Andreas med de nye effektene.

Hvilke kinoer som får disse effektene er uklart, men vi vil tro Japan er en selvskreven vert. Det finnes for tiden ingen 4DX-spesifiserte kinosaler i Skandinavia, da må du dra til for eksempel England, Polen, Tsjekkia eller Ungarn.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde