Teknologi

Nå får kinoene regn, snø og varmluft, i søken etter enda mer realistiske opplevelser.
forfatter

Hvis du trodde 3D er det mest realistiske du får se på kino, tro om igjen. Med 4DX ønsker man å gå enda lenger, og tilby den mest oppslukende kinoopplevelsen man kan tenke seg. Og hvordan gjør man det? Jo, ved å flytte regn, snø og vind inn i kinosalen!

Kinosalene stemplet med 4DX stimulerer allerede flere sanser, ved å pumpe lukter inn i rommet, sammen med bevegende, vibrerende og innimellom kilende stoler. Er det jordskjelv på skjermen? Forbered deg på å bli ristet i fillebiter!

Nå kommer altså også været inn i kinosalen.

Dermed skal man få enda mer økt realisme til det som skjer på skjermen, det være seg oversvømmelser, eksplosjoner, jordskjelv, tornadoer og branner.

Utvalgte kinoer rundt i verden vil til sommeren vise filmer som Mad Max: Fury Road, Avengers: Age of Ultron, Furious 7 og San Andreas med de nye effektene.

Hvilke kinoer som får disse effektene er uklart, men vi vil tro Japan er en selvskreven vert. Det finnes for tiden ingen 4DX-spesifiserte kinosaler i Skandinavia, da må du dra til for eksempel England, Polen, Tsjekkia eller Ungarn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også