Kinoene går et steg lenger

Nå får kinoene regn, snø og varmluft, i søken etter enda mer realistiske opplevelser.

Skrevet av / 08.05.15 - 00:01
Kinoene går et steg lenger

Hvis du trodde 3D er det mest realistiske du får se på kino, tro om igjen. Med 4DX ønsker man å gå enda lenger, og tilby den mest oppslukende kinoopplevelsen man kan tenke seg. Og hvordan gjør man det? Jo, ved å flytte regn, snø og vind inn i kinosalen!

Kinosalene stemplet med 4DX stimulerer allerede flere sanser, ved å pumpe lukter inn i rommet, sammen med bevegende, vibrerende og innimellom kilende stoler. Er det jordskjelv på skjermen? Forbered deg på å bli ristet i fillebiter!

Nå kommer altså også været inn i kinosalen.

Dermed skal man få enda mer økt realisme til det som skjer på skjermen, det være seg oversvømmelser, eksplosjoner, jordskjelv, tornadoer og branner.

Utvalgte kinoer rundt i verden vil til sommeren vise filmer som Mad Max: Fury Road, Avengers: Age of Ultron, Furious 7 og San Andreas med de nye effektene.

Hvilke kinoer som får disse effektene er uklart, men vi vil tro Japan er en selvskreven vert. Det finnes for tiden ingen 4DX-spesifiserte kinosaler i Skandinavia, da må du dra til for eksempel England, Polen, Tsjekkia eller Ungarn.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top