Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kan Lakseøya bli den nye Lilyhammer?

Skaperne av seriesuksessen Lilyhammer kommer nå med en ny Netflix-serie.

Skrevet av / 03.04.23 - 10:42
Kan Lakseøya bli den nye Lilyhammer?

Den aller første originalserien fra Netflix var faktisk ikke Orange is the New Black, men en norsk coproduksjon med NRK: Lilyhammer.

Historien om den erketypiske mafiabossen Giovanni Henriksen (Little Steven), som på grunn av vitnebeskyttelse forflyttes (etter eget ønske!) fra New York til lille, kalde Lillehammer var en svært morsom serie som evnet å ta sære, karakteristiske trekk ved det velorganiserte og overregulerte skandinaviske velferdssamfunnet på kornet.

Les også Lilyhammer, sesong 3 Van Zandt briljerer i oppfinnsom sesong, med «The Boss» som prikken over i-en.

Serieskaperne var Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som også stod bak den suksessrike HBO-serien Beforeigners.

Nå vender duoen tilbake til Netflix, med den kommende dramaserien Lakseøya (arbeidstittel).

I Lakseøya vil vi bli kjent med to familier på et lite kystsamfunn i Trøndelag, som er bitre konkurrenter i den globale lakseindustrien. Serien blir et høyaktuelt drama og portretterer oppdrettsnæringen med både humor og alvor.

Lakseøya_1 (1) Lakseøya_1 (2)
<
>
Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, "Lakseøya" (Foto: Netflix)

Serieskaperne, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, uttaler i pressmeldingen:

Oppdrettsnæringen har i de siste tiårene endret både norskekysten og verdens matkultur. Det er på høy tid med et TV-drama om aktørene i bransjen og at en internasjonal strømmetjeneste som Netflix tør å satse på en historie med så tydelig lokal forankring er suverent. Det er en glede å være tilbake på Netflix, over 10 år etter «Lilyhammer», og vi kan ikke vente med å komme i gang med innspillingen. Marit M. Aune er en av Norges fremste regissører både på scenen og tv. Vi har tidligere samarbeidet med henne om flere sceneforestillinger og er stolte over at hun vil lage denne tv-serien med oss.

Seriens regissør (Marit M. Aune) har tidligere stått bak serier som Kampen for tilværelsen og Made in Oslo.

Manusforfattere er Bjørnstad og Skodvin, mens Rubicon produserer serien. På nåværende tildpunkt er ingen skuespillere knyttet til serie, ei heller er en premieredato klar.

Apropos Lilyhammer, så vurderte Netflix i vinter å fjerne den fra strømmetjenesten, men massivt press fra Little Steven, og en aksjon på sosiale medier fikk strømmegiganten til å tenke seg om. Nå snakkes det om en mulig revitalisering av den unike serien.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top