Search
Generic filters

Juno

Med Juno tar Reitman (regi) oss med på en meget uforutsigbar reise med den noe uortodokse tenåringen Juno, fabelaktig fremstilt av unge Ellen Page.


Juno kjeder seg, og hva gjør tenåringer når de kjeder seg? Jo, de har sex, ubeskyttet sex må vite. Og slikt blir det av og til barn av – så som i dette tilfellet. Juno er kun 16 år og kjæresten blir stum når han får den ”glade” nyheten. Etter å ha vurdert, og forkaset abort, vender hun blikket mot adopsjon. Til slutt finner hun det, tilsynelatende, perfekte ekteparet Jennifer Garner og Jason Bateman.

Juno er slettes ingen umoden tretten-på-dusinet tenåring, hun er meget moden for alderen, reflektert, opplyst og kjapp i kjeften. Manuset (som er skrevet av forfatteren av boken med samme navn) er veldig realistisk og samen med regien gir det filmen et dokumentarisk preg. For oss som har noen år mer på baken er det som å bli satt tilbake i tid og gjenoppleve den ”klønete” tenåringstiden.

Fabelaktig sjarmerende og herlig humor, usentimental og uten spor av ironi eller plagsom amerikansk pekefingermoralisme. Karrierehøydepunkter leveres av samtlige hovedrolleinnehavere, ikke minst er Juno og hennes foreldre skremmende godt fremstilt. En skikkelig hjertevarmer som anbefales på det varmeste!

Fantastisk godt lydspor og meget bra billedkvalitet på Blu-ray discen. Ekstramaterielet er et vell av morsomheter med en mengde gode minidokumentarer, utelatte scener, bloopers og intervjuer, som alle gir oss et godt innblikk av hele produksjonen og tanken bak filmen.

Tor Aavatsmark

Release: 25. juni
Regi: Jason Reitman
Med: Ellen Page, Michael Cara, Jennifer Garner, Jason Bateman, J.K. Simmons
Land: USA    År: 2007    Tid: 1:36 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker