DVD-anmeldelse

Overraskende morsom og sjarmerende britisk “American Pie-komedie”.

Etter suksessen med American Pie-filmene vokste genren tenåringskomedie-med-romantikk-og-sex seg stor i USA; med svært varierende kvalitet. Skepsisen var derfor stor før vi puttet I Want Candy inn i Pioneer-spilleren – skepsisen ble ikke akkurat dempet ved at Carmen Electra stod for hovedrollen. Desto mer gledelig å ta feil!

Filmskolestudentene Joe og Baggy skal lage avgangsfilm, manuset har de jobbet med i tre år, men finansieringen mangler. Ad omveier kommer de borti en av de mer lugubre avartene av en pornofilmprodusent, han lover dem penger såfremt de skaffer Candy Fiveways (Electra) i hovedrollen. Candy stiller opp, kunstfilmen får (store) innslag av ”voksenfilm” og morsomhetene og pinlighetene står i kø.

Det som skiller I Want Candy fra sine mer stupide amerikanske fettere er den lune, naive og godmodige britiske humoren. Jo visst er manuset pinlig forutsigbart og plottet fullt av usannsynligheter og snarveier, men det hele er fortalt på en rørende naiv og ekte måte, der pinlighetene ikke fremstår som plumpe og stupide, men heller sjarmerende og tidvis hysterisk humrende!

Guttegjengen fremstilles med stor troverdighet av Riley og Burke, og selv Electra kommer unna med æren i behold. Tre sterke stjerner! Meget bra lyd- (DTS HD) og billedkvalitet. Morsom bakomfilm og noen utelatte scener er det vi avspises med på bonussiden.

Tor Aavatsmark

 

Release: 9. juli
Regi: Stephen Surjik
Med: Carmen Electra, Tom Riley, Tom Burke, Eddie Marsan, Stephanie Blacker
Land: UK    År: 2007    Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.