Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

I love Austin, Texas!

Fredag åpnet SXSW 2016, dermed er det duket for halvannen uke med fokus på film, musikk og vår digitale fremtid i Austin, Texas.

Skrevet av / 12.03.16 - 13:56
I love Austin, Texas!

South by Southwest (SXSW) er en årlig festival med hovedfokus på film, interaktive medier, og musikk. Festivalen/konferansene finner hvert år sted, medio mars, i Austin, Texas, USA.

(Foto: Produsenten)

Det hele begynte i 1987, og har fortsatt å vokse både i omfang og størrelse hvert år. I år varer konferansen i 10 dager med SXSW «Interactive» i 5 dager, «Music» i 6 dager, og «Film» over 9 dager.

South by Southwest drives av selskapet SXSW, Inc., som arrangerer konferanser, messer, festivaler og andre arrangementer.
I 2015 var det ca. 140.000 besøkende på SXSW.

Laura Mac Darby, left, and Emer Ryam, both from Dublin, Ireland, attend the free concert at Auditorium Shores headlined by Spoon at SXSW on Thursday, March 19, 2015. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)

Årets SXSW startet i Austin i går (fredag 11. mars), og varer frem til søndag 20. mars.

Årets key note speaker for «Interactive» var ingen ringere enn USAs 44. president, Barack Obama.

På vei inn til byen fra flyplassen, stoppet presidenten for tacos, og en løs og ledig Obama åpnet med «I love Austin, Texas!».

President Barack Obama in conversation with Evan Smith of the Texas Tribune during a keynote presentation on the opening day of SXSW Interactive at the Long Center for the Performing Arts in Austin, Texas on March 11, 2016. Obama talked about the potential of technology to enhance government and democracy. (Julia Robinson/Special Contributor)

Obama ble intervjuet av sjefredaktøren i «Texas Tribune», Evan Smith, og snakket blant annet om at vi er ved et veiskille i historien der utviklingen i teknologi og økonomisk globalisering skjer ekstremt fort, og hvordan SXSW forsøker å ligge i forkant av disse hendelsene. En teknologisk utvikling som også kan misbrukes, der hans regjering har etterstrebet hvordan vi positivt kan benytte oss av den teknologiske, digitale utviklingen. Blant annet ved å gjøre det lettere for borgerne å søke studentplasser, enklere å stemme (Texas er den delstaten som har lavest valgdeltakelse), komme i kontakt med myndighetene, delta mer aktivt i samfunnsdebatten og gi alle tilgang til bredbånd hjemme.

Obama trakk frem eksempelet ved lanseringen av den store helsereformen («Obamacare»), som startet med at nettsidene var nede!
Han lot heller ikke anledningen gå fra seg til å komme med et spark til det Republikanske partiet for å ha banet vei for Trump.

Se hele det interessante dybdeintervjuet med Obama på SXSW 2016 her:

Tirsdag åpner Michelle Obama SXSW «Music».

NB! Lyd & Bilde er til stede i Austin fra mandag-torsdag til uken.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top