Search
Generic filters

Hollywood tar pulsen på publikum

Bokstavelig talt!

Når man i fremtiden leser at en film gir deg hjerteklapp og holder deg på kanten av setet, så kan det hende at det ligger faktiske, kvantiserte målinger bak påstanden. Nå har nemlig Hollywood begynt å ta pulsen på sitt testpublikum!

Les også: And the Oscar goes to: Sweden?

Til prøvevisningen av Oscar-utfordreren ”The Revenant” med Leonardo DiCaprio i hovedrollen (og Kristoffer Joner i en av birollene) utstyrte 20th Century Fox sine 100 testpublikummere med smartarmbånd. Med disse ble det foretatt målinger av blant annet hjerterytme, hudens fuktighet og hørbare gisp. Ut ifra målingene ble det konstatert at filmen hadde fjorten intense øyeblikk som fremkalte økt hjerterytme. Femten scener fremkalte såkalte ”kjemp-eller-flykt” stressreaksjoner, som man kunne se ut fra en kombinasjon av målinger, mens publikummet var nærmest helt urørlig gjennom over halvparten av den over to og en halv timer lange storfilmen. Med andre ord, i følge studioet, ”på kanten av sine seter”.

Kilde: ABC News

(Artikkelfoto: 20th Century Fox)

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker