Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Harry Potter-spesial på HBO Max

For første gang gjenforenes stjernene fra Harry Potter - 20 år etter den første filmen.

Skrevet av / 28.12.21 - 13:31
Harry Potter-spesial på HBO Max

I anledningen 20-års jubileet for den første Harry Potter-filmen (Harry Potter and the Philosopher’s Stone (De vises sten)), slipper HBO Max en spesialsending med stjernene fra Potter-universet.

Da den lite bemidlede fransklæreren og alenemoren J.K. Rowling på begynnelsen av 1990-tallet fikk ideen til (angivelig) barneboksagaen om den foreldreløse trollmannslærlingen Harry Potter fra Surrey, hadde hverken hun, eller noen andre for den saks skyld, anelse om hvilken verdensomspennende mani det skulle utvikle seg til.

Les også Harry Potter: Trollmannsmagi En av tidenes mest populære filmserier, om en litt nerdete guttunge med runde briller og tryllestav, lanseres nå på 4K UHD BD.

Harry Poter-serien er en av tidenes mest populære filmserier, om en litt nerdete guttunge med runde briller og tryllestav.

Serien gjorde de tre hovedrolleinnehaverne (Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint) til superrike superstjerner. Både Radcliffe og Watson har siden hatt store film- og teaterkarrierer, men de har ikke opptrådt samlet siden den åttende filmen (2011) – før nå.

Den 1. januar slipper HBO Max Potter-spesialen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

 

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, filmskaper Chris Columbus og mange av skuespillerne fra de åtte Harry Potter-filmene reiser tilbake til Galtvort for første gang for å feire jubileet for seriens første film.

I tillegg til de tre hovedpersonene, vil skuespillerne Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Ian Hart medvirke.

Spesialprogrammet er en hyllest til 20-årsjubileet for den første filmen, Harry Potter og de vises sten, og er produsert av Warner Bros.

Harry Potter (Foto: Warner Bros.)

Den retrospektive spesialfilmen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts forteller den magiske historien om hvordan filmene ble skapt, via helt nye intervjuer og samtaler med skuespillerne.

HBO Max lover oss at spesialfilmen vil hylle magien bak filmene og den fantastiske familien som ble formet i Warner Bros. Studios London for to tiår siden, så vel som arven og den varige innvirkningen filmene har hatt på våre hjerter, sinn og fantasi rundt om i verden.

Tom Ascheim, President, Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics, uttaler i pressemeldingen:

Det har vært en utrolig reise siden Harry Potter og de vises stein-filmen, og å se hvordan filmserien utviklet seg til dette utrolige universet har mildt sagt vært magisk. Denne retrospektive reisen er en hyllest til alle hvis liv har blitt berørt av dette kulturelle fenomenet – fra de talentfulle skuespillerne, til alle bak kameraet, som ga alt til lidenskapelige fans som fortsetter å holde Wizarding World-ånden i live 20 år senere.

Mens utøvende produsent, Casey Patterson, supplerer:

Det er magi i luften når alle skuespillerne vender hjem til det opprinnelige Galtvort, hvor det hele begynte for 20 år siden. Spenningen er til å ta og føle på når de forbereder seg på å ta med fansen på en veldig spesiell og personlig reise gjennom skapelsen av disse fantastiske filmene.

Harry Potter (Foto: Warner Bros.)

Fans kan sette i gang sin Wizarding World-feiring og forberede seg til retrospekt-spesialen ved å besøke WizardingWorld.com.

En eksklusiv første titt på spesialen kan også sees i Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses som nå vises på HBO Max. Quizkonkurransen ledes av Helen Mirren og her konkurrerer fansen om å ta hjem Tournament of Houses-mesterskapstrofeet.

Harry Potter 20th Anniversary Return to Hogwarts (Foto: HBO Max)
Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top