God jul: Det blir en tredje sesong av Exit!
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

God jul: Det blir en tredje sesong av Exit!

Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!

forfatter
Publisert 02.12.21 - 08:49

NRKs megasuksesss, om finans-hedonistene på Aker Brygge får (heldigvis) en oppfølgende tredjesesong!

Statskanalen kan i dag bekrefte at de har gitt grønt lys for Exit, sesong 3.

Les også Sosiopatenes lekegrind Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.

Utøvende produsent av serien, Petter Testmann-Koch lover mer innsyn i sosiopatenes livsstil:

Manusforfatter Øystein Karlsen har skrevet sitt beste manus med sesong 3. Men det blir ikke noe lystigere av den grunn. Det blir akkurat så mørkt, galt, presist og morsomt som bare Øystein kan skrive det, og så setter han igjen et deilig lite søkelys på en del dysfunksjonalitet i samfunnet vårt. Vi vil ikke røpe så mange detaljer nå, men det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at ikke alle veier fører til perleporten for gutta.

Exit, sesong 1_4 Exit, sesong 1_29 Exit, sesong 1_21 Exit, sesong 1_23 Exit, sesong 1_31 Exit, sesong 1_25 Exit, sesong 1_33 Exit, sesong 1_34 Exit, sesong 1_38 Exit, sesong 1_40 Exit, sesong 1_53 Exit, sesong 1_56 Exit, sesong 1_57 Exit, sesong 1_5 exit-nrk-lydogbilde Exit_sesong_1_3 Exit, sesong 1_6 picture1 exit-nrk Exit, sesong 1_4
<
>
Øystein Karlsen, regissør og serieskaper. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Basert på intervjuer med fire unge, fremadstormende finansakrobater har Øystein Karlsen skrevet og regissert en slags norsk/nordisk mikset versjon av Billions og The Wolf of Wall Street, i en serie som både er underholdende, morsom og direkte ubehagelig.

I Exit møter vi «guttegjengen» som er stinn av penger, har opplevd alt før de fylte 30, kjeder livet av seg i sin blaserte tilværelse og tror de eier verden. Gordon Gekko (Wall Street)  er uten tvil en mann de forguder.

Les også Sex, drugs, money and drugs! Et fascinerende innblikk i macho- og drittsekk-(u)kulturen i «Gutteklubben grei»s finansverden.

Adam (Simon J. Berger) elsker kokain, lekre horer, dyre klokker og Porsche. Henrik (Tobias Santelmann) er gjengens gladgutt, med en masete kone og fire mulattbarn; barn, som han selv sier, der han deltar med ca. 5 % av oppdragelsen – det meste er overlatt til familiens aupairer.

Jeppe (Jon Øigarden) er guttegjengens Gordon Gekko. Han fester (nesten) like hardt som de andre, men har adskillig mer styr på livet. William (Pål Sverre Hagen) har slått seg opp stort på eiendom og kan ikke fordra hverken sin manisk depressive kone eller masete snørrunger.

Livet er en endeløs sosialdemokratisk grå hverdag, der eneste lyspunktet er nye horer og kokainfester med kameratgjengen.

Exit, sesong 1 (Foto: NRK)

Sesong 1 hadde premiere høsten 2019, og serien til Øystein Karlsen (serieskaper og regissør) tok Norden, og verden, med stormende suksess. Oppfølgersesongen kom i mars i fjor.

Til NRK uttaler produsent Marianne Furevold-Boland:

Det er stor stas å igjen gå inn i «Exit»-universet og ta karakterene og historiene enda noen steg videre. Karakterene har både provosert og fascinert, og jeg håper beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak.

Øystein Karlsen, regissør og serieskaper. Exit, sesong 2 (Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK)

Serieskaper, regissør og manusforfatter Øystein Karlsen vil ikke røpe detaljer rundt plottet i tredjesesongen, men kan bekrefte at manuset er ferdig skrevet:

Sakte men sikkert har historien vokst frem. Både gjennom virkelige hendelser fortalt til oss, og gjennom å bygge videre på de karakterene vi har. Ideene til den tredje sesongen kommer i stor grad fra tre steder. Jeg har tilbrakt en del tid hos Økokrim. Jeg har også hatt samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder for selskap ingen vet hvem eier. Ikke minst har jeg hatt intervjuer med folk i miljøet. De slutter aldri å levere. Det er et slags overflødighetshorn av galskap,.

Innspillingen av sesong 3 starter til våren, med planlagt premiere på vårparten 2023.

https://youtu.be/pzNHdi0C8Oc

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend