Filmintervju

Annonse
Annonse

Alien: Covenant er den sjette filmen i Aliens-serien. Blant filmens skuespillere finner vi bla. Michael Fassbender, kjent fra Prometheus og 12 Years a Slave, Katherine Waterston fra filmen Steve Jobs, og Billy Crudup fra Almost Famous og Mission: Impossible III.

Filmen tar seeren gjennom et nytt nervepirrende eventyr, som presser fryktens grenser. Nå er faderen til den ikoniske franchisen nok en gang returnert for å utforske de mørkeste hjørner, nemlig regissør Ridley Scott. Covenant er oppfølgeren til Prometheus, også regissert av Scott.

Michael Fassbender spiller cyborgene David og Walter (Foto: Fox Paramount)


Hva var tanken bak utseende til Neomorphen?

– Jeg hadde sett en rar skapning som jeg ville basere dem på, nemlig nesehaien «the goblin shark». Det er en sjelden hai med en egenartet hodeform, som lever på dypt hav.  Haien er hvit og dvask, og er dobbelt-leddet i kjeven. Den er rett og slett ganske ekkel, så det var fra den jeg hentet inspirasjon fra. Det vanskeligste å få til utseendemessig, var barna og babyene, men jeg tror likevel at babyene ble veldig suksessfulle. De tok lang tid å tegne, vi måtte regne flere ganger, og deretter digitalisere dem for å få laget den endelige animasjonen, forteller filmens regissør, Ridley Scott.

Var det viktig med aldersgrense på denne filmen? (Filmen har 15-års-grense i Norge og 17-års-grense i USA).
– Et av målene med filmen er å skremme folk, derfor trenger filmen en aldersgrense. For å klare å skremme noen, begynner man først med å stresse vedkommende, slik at pulsen går raskere. Så holder man det gående en stund til, mens hjertepulsen øker mer og mer. Når den har økt nok, så går man inn i det man kaller for fryktfasen, og deretter til den ekstreme fryktfasen. Da er vedkommende så skremt og terrorisert at de fryser til på stedet. Det er dette man sikter mot, men det er vanskelig å oppnå, sier han.

Hvordan vil man kategorisere denne filmen?
– Jim Cameron regisserte den første Alien-filmen i 1986. Hans film var mer en krigsfilm. Han sa at man burde satse på en krigsfilm, fordi vi hadde sett nok romvesener, og mente filmen aldri kom til å bli skummelt nok til å kunne kalle seg en grøsser – eller skrekkfilm. Min første film kunne man lett kalle for en grøsserfilm, denne derimot er en god blanding, sier Scott.

Les Lyd & Bildes anmeldelse av Alien: Covenant her!

Var det gitt at hovedhelten i filmen skulle være en kvinne, på samme måte som Sigourney Weaver var helten i originalfilmen?
– Ja, hvorfor skulle man forandret på det? Jeg har alltid sett på kvinner og menn som likeverdige. Det var stor ståhai rundt Sigourney som helt, og jeg tenkte «Seriøst? Seriøst? Hvorfor?» og ville heller fortsette med kvinnelige helter, forteller han. – Etter det, valgte jeg å lage filmen Thelma & Louise. Jeg var også regissør på en vellykket film som het GI Jane, med Demi Moore, der Moore gjorde alt. Hun var tøff og jeg tenkte at det var ganske godt forbilde for kvinner og jenter som ville være i militæret, sier Scott.

Katherine Waterston spiller antiheltinnen Daniels (Foto: Fox Paramount)

 

Hva er ditt beste minne fra filmen?
– Jeg synes det var veldig gøy å redigere. Jeg kunne lett være på klipperommet til klokken to på natten, selv om jeg hadde vært på settet hele dagen. Etter opptak kjøpte jeg meg litt mat som jeg tok med meg ned til redigeringsrommet. Der satt jeg meg ned for å se på materialet sammen med filmredigereren, Terry Rawlings. Vi gikk da gjennom materialet igjen og igjen og igjen, jeg elsket det, forteller han avslutningsvis.

NB! Intervjuet er levert at PR-avdelingen til Fox Paramount.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.