Search
Generic filters

Farrell og Vaughn inntar True Detective 2

Colin Farrell får sammen med komikeren Vince Vaughn to av hovedrollene i oppfølgeren til den svært kritikerroste TV-serien "True Detective".

Sesong 1 av krimthrilleren «True Detective», som vi kåret til «Årets Beste» film/TV-serie 2014-2015, blåste oss av banen:

«Louisiana 1995: En unge kvinnelig prostituert blir funnet misbrukt, torturert og drept midt ute i ødemarken. Hun er bundet på hender og føtter og har bukkehorn til «krone». For å løse saken blir de to umake detektivene Hart (Woody Harrelson) og Cohle (Matthew McConaughey) satt på saken.

Premisset er lagt for en sedvanlig drapssak, men det vi serveres er en usedvanlig historie/TV-serie som våger å flytte grenser!

Vi hopper frem og tilbake mellom drapsåret (1995) og nåtid (2012), der de to etterforskerne nå blir avhørt i forbindelse med mulig nye spor i saken. Det som driver historien fremover er lange dialoger som gir både karakterene og historien god tid til å utfolde seg.

Seerne blir tatt med på en ubehagelig berg-og-dalbane-tur (en tur vi ofte ikke vil være tilstede i) inn i helvetes forgård! Krydret med eksistensielle spørsmål, dypere meninger med livet versus det livet vi faktisk lever – eller burde leve.

True Detective

Harrelson er den snusfornuftige «A4»-detektiven som går etter boka, og har en meget god oppklaringsprosent. Han lever et tradisjonelt sørstatlig, gudfryktig liv med en vakker kone (Michelle Monaghan) og to døtre – pluss en barmfager elsker på si. Som ny partner får han den skadeskutte McConaughey, som i årevis har jobbet undercover i Texas med narkosaker og har en fortid som har merket ham til sinns for livet. 110 % prosent ukristelig, og med et dystert syn på menneskeheten generelt, og menn spesielt, passer han dårlig inn i de dype Sørstatene. Samspillet mellom Harrelson og McConaughey er så gnistrende som vi knapt nok har sett i en TV-serie før. Ikke minst McConaughey gjør sin beste rolle.

Nic Pizzolatto leverer et manus med et særdeles intrikat og spennende plott, samt replikker på et usedvanlig høyt nivå. Historien får man så visst ikke inn med teskje, men må følge med og se den utvikle og åpenbare seg, i all sin gru og subtile nyanser, over tid. En umiddelbar klassiker!»

NO gullikon 2014.indd

Med andre ord har andresesong av serien MYE å leve opp til!

Som vi skrev om for 2 uker siden begynner nå andresesongen å ta form, den vil handle om sterke kvinner, flere slemme menn og en hemmelig (okkult?) historie rundt kollektivtransportsystemet i California – nok en gang med en mordgåte som bakteppe.

True-Detective-2.jpg[1]

Produsent og manusforfatter, Nic Pizzolatto, vil denne runden lene seg på flere regissører, og etter en konflikt med regigeniet Cary Fukunaga (som hadde regien på hele første sesong) er han dessverre ikke lenger med.

Det har vært Pizzolattos intensjon hele tiden at «True Detective» kun vil produseres i tre sesonger, og at hver sesong vil ha nye hovedroller.

Nå er det offisielt bekreftet at Colin Farrell og Vince Vaughn vil ikle to av hovedrollene i andresesongen. Samt at Justin Lin vil regissere de to første (av åtte) episodene. Lin har fire av «Fast & Furious»-filmene på CV-en…

colin-farrell-confirms-hes-on-board-for-true-detec_b65x

Colin Farrell («Total Recall», «Miami Vice», «Alexander», «Daredevil») skal spille den korrupte detektiven Ray Velcoro, med tette bånd til mafiaen.

Apple Store Soho Presents Meet The Actor: Vince Vaughn

Komikeren Vince Vaughn («Delivery Man», «Couples Retreat», «Fred Clause», «Wedding Crashers») blir den yrkeskriminelle Frank Semyon, som står i fare for å miste hele imperiet i det en av hans partnere blir drept og Farrell får saken.

Hvem som skal være Farrells partner (-e?) er ennå ikke kjent.

Filming begynner i California senhøsten i år.

L&B gleder oss storveis, men har også en sunn bekymring og nagende tvil om de enorme forventningene vil innfris.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.