BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Farrell og Vaughn inntar True Detective 2

Colin Farrell får sammen med komikeren Vince Vaughn to av hovedrollene i oppfølgeren til den svært kritikerroste TV-serien "True Detective".

Sesong 1 av krimthrilleren «True Detective», som vi kåret til «Årets Beste» film/TV-serie 2014-2015, blåste oss av banen:

«Louisiana 1995: En unge kvinnelig prostituert blir funnet misbrukt, torturert og drept midt ute i ødemarken. Hun er bundet på hender og føtter og har bukkehorn til «krone». For å løse saken blir de to umake detektivene Hart (Woody Harrelson) og Cohle (Matthew McConaughey) satt på saken.

Premisset er lagt for en sedvanlig drapssak, men det vi serveres er en usedvanlig historie/TV-serie som våger å flytte grenser!

Vi hopper frem og tilbake mellom drapsåret (1995) og nåtid (2012), der de to etterforskerne nå blir avhørt i forbindelse med mulig nye spor i saken. Det som driver historien fremover er lange dialoger som gir både karakterene og historien god tid til å utfolde seg.

Seerne blir tatt med på en ubehagelig berg-og-dalbane-tur (en tur vi ofte ikke vil være tilstede i) inn i helvetes forgård! Krydret med eksistensielle spørsmål, dypere meninger med livet versus det livet vi faktisk lever – eller burde leve.

True Detective

Harrelson er den snusfornuftige «A4»-detektiven som går etter boka, og har en meget god oppklaringsprosent. Han lever et tradisjonelt sørstatlig, gudfryktig liv med en vakker kone (Michelle Monaghan) og to døtre – pluss en barmfager elsker på si. Som ny partner får han den skadeskutte McConaughey, som i årevis har jobbet undercover i Texas med narkosaker og har en fortid som har merket ham til sinns for livet. 110 % prosent ukristelig, og med et dystert syn på menneskeheten generelt, og menn spesielt, passer han dårlig inn i de dype Sørstatene. Samspillet mellom Harrelson og McConaughey er så gnistrende som vi knapt nok har sett i en TV-serie før. Ikke minst McConaughey gjør sin beste rolle.

Nic Pizzolatto leverer et manus med et særdeles intrikat og spennende plott, samt replikker på et usedvanlig høyt nivå. Historien får man så visst ikke inn med teskje, men må følge med og se den utvikle og åpenbare seg, i all sin gru og subtile nyanser, over tid. En umiddelbar klassiker!»

NO gullikon 2014.indd

Med andre ord har andresesong av serien MYE å leve opp til!

Som vi skrev om for 2 uker siden begynner nå andresesongen å ta form, den vil handle om sterke kvinner, flere slemme menn og en hemmelig (okkult?) historie rundt kollektivtransportsystemet i California – nok en gang med en mordgåte som bakteppe.

True-Detective-2.jpg[1]

Produsent og manusforfatter, Nic Pizzolatto, vil denne runden lene seg på flere regissører, og etter en konflikt med regigeniet Cary Fukunaga (som hadde regien på hele første sesong) er han dessverre ikke lenger med.

Det har vært Pizzolattos intensjon hele tiden at «True Detective» kun vil produseres i tre sesonger, og at hver sesong vil ha nye hovedroller.

Nå er det offisielt bekreftet at Colin Farrell og Vince Vaughn vil ikle to av hovedrollene i andresesongen. Samt at Justin Lin vil regissere de to første (av åtte) episodene. Lin har fire av «Fast & Furious»-filmene på CV-en…

colin-farrell-confirms-hes-on-board-for-true-detec_b65x

Colin Farrell («Total Recall», «Miami Vice», «Alexander», «Daredevil») skal spille den korrupte detektiven Ray Velcoro, med tette bånd til mafiaen.

Apple Store Soho Presents Meet The Actor: Vince Vaughn

Komikeren Vince Vaughn («Delivery Man», «Couples Retreat», «Fred Clause», «Wedding Crashers») blir den yrkeskriminelle Frank Semyon, som står i fare for å miste hele imperiet i det en av hans partnere blir drept og Farrell får saken.

Hvem som skal være Farrells partner (-e?) er ennå ikke kjent.

Filming begynner i California senhøsten i år.

L&B gleder oss storveis, men har også en sunn bekymring og nagende tvil om de enorme forventningene vil innfris.

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!