Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Farrell og Vaughn inntar True Detective 2

Colin Farrell får sammen med komikeren Vince Vaughn to av hovedrollene i oppfølgeren til den svært kritikerroste TV-serien "True Detective".

Sesong 1 av krimthrilleren «True Detective», som vi kåret til «Årets Beste» film/TV-serie 2014-2015, blåste oss av banen:

«Louisiana 1995: En unge kvinnelig prostituert blir funnet misbrukt, torturert og drept midt ute i ødemarken. Hun er bundet på hender og føtter og har bukkehorn til «krone». For å løse saken blir de to umake detektivene Hart (Woody Harrelson) og Cohle (Matthew McConaughey) satt på saken.

Premisset er lagt for en sedvanlig drapssak, men det vi serveres er en usedvanlig historie/TV-serie som våger å flytte grenser!

Vi hopper frem og tilbake mellom drapsåret (1995) og nåtid (2012), der de to etterforskerne nå blir avhørt i forbindelse med mulig nye spor i saken. Det som driver historien fremover er lange dialoger som gir både karakterene og historien god tid til å utfolde seg.

Seerne blir tatt med på en ubehagelig berg-og-dalbane-tur (en tur vi ofte ikke vil være tilstede i) inn i helvetes forgård! Krydret med eksistensielle spørsmål, dypere meninger med livet versus det livet vi faktisk lever – eller burde leve.

Annonse

True Detective

Harrelson er den snusfornuftige «A4»-detektiven som går etter boka, og har en meget god oppklaringsprosent. Han lever et tradisjonelt sørstatlig, gudfryktig liv med en vakker kone (Michelle Monaghan) og to døtre – pluss en barmfager elsker på si. Som ny partner får han den skadeskutte McConaughey, som i årevis har jobbet undercover i Texas med narkosaker og har en fortid som har merket ham til sinns for livet. 110 % prosent ukristelig, og med et dystert syn på menneskeheten generelt, og menn spesielt, passer han dårlig inn i de dype Sørstatene. Samspillet mellom Harrelson og McConaughey er så gnistrende som vi knapt nok har sett i en TV-serie før. Ikke minst McConaughey gjør sin beste rolle.

Annonse

Nic Pizzolatto leverer et manus med et særdeles intrikat og spennende plott, samt replikker på et usedvanlig høyt nivå. Historien får man så visst ikke inn med teskje, men må følge med og se den utvikle og åpenbare seg, i all sin gru og subtile nyanser, over tid. En umiddelbar klassiker!»

NO gullikon 2014.indd

Med andre ord har andresesong av serien MYE å leve opp til!

Som vi skrev om for 2 uker siden begynner nå andresesongen å ta form, den vil handle om sterke kvinner, flere slemme menn og en hemmelig (okkult?) historie rundt kollektivtransportsystemet i California – nok en gang med en mordgåte som bakteppe.

True-Detective-2.jpg[1]

Produsent og manusforfatter, Nic Pizzolatto, vil denne runden lene seg på flere regissører, og etter en konflikt med regigeniet Cary Fukunaga (som hadde regien på hele første sesong) er han dessverre ikke lenger med.

Det har vært Pizzolattos intensjon hele tiden at «True Detective» kun vil produseres i tre sesonger, og at hver sesong vil ha nye hovedroller.

Nå er det offisielt bekreftet at Colin Farrell og Vince Vaughn vil ikle to av hovedrollene i andresesongen. Samt at Justin Lin vil regissere de to første (av åtte) episodene. Lin har fire av «Fast & Furious»-filmene på CV-en…

Annonse

colin-farrell-confirms-hes-on-board-for-true-detec_b65x

Colin Farrell («Total Recall», «Miami Vice», «Alexander», «Daredevil») skal spille den korrupte detektiven Ray Velcoro, med tette bånd til mafiaen.

Apple Store Soho Presents Meet The Actor: Vince Vaughn

Komikeren Vince Vaughn («Delivery Man», «Couples Retreat», «Fred Clause», «Wedding Crashers») blir den yrkeskriminelle Frank Semyon, som står i fare for å miste hele imperiet i det en av hans partnere blir drept og Farrell får saken.

Hvem som skal være Farrells partner (-e?) er ennå ikke kjent.

Annonse

Filming begynner i California senhøsten i år.

L&B gleder oss storveis, men har også en sunn bekymring og nagende tvil om de enorme forventningene vil innfris.

 

forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.